Všichni ptáci na nebi přehled

Všichni ptáci na nebi https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343451/bmid_vsichni-ptaci-na-nebi-NaA-343451.jpg 3 81 81

Temně zábavný příběh o střetu magie s technologií, o životě a lásce ve světě stojícím na pokraji apokalypsy. Poté co se na střední škole cesty Patricie Delfinové a Laurence Armsteada za podivných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý sestrojí dvouvteřinový stroj času, lze očekávat, že jim to oběma pořádně zamíchá životem. Ale teď jsou dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a svět kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující na odvrácení globální katastrofy prostřednictvím technologických zásahů. Patricia absolvovala Eltisleyský labyrint, tajnou čarodějnickou akademii, a spolu s dalšími mágy bojuje proti neduhům, které ohrožují nemocnou společnost. Laurence s Patricií nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady — aby svět zachránili, nebo aby jej ponořili do ještě větší temnoty. ----- „Myslím, že řada mistrovských děl, jako jsou Smrtonosné sny, Atlas mraků nebo Malý, velký, se právě rozrostla o další knížku.“ - Michael Chabon, autor knihy Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye „Čas od času se objeví kniha, která člověka nutí, aby se o ní bavil s přáteli, hádal se o ní nad kávou a četl ji, dokud se jí nerozpadne hřbet. Všichni ptáci na nebi jsou právě takovou knihou. Je to nádherný příběh o magii a vědě, apokalypse a lásce… Je jako film Wese Andersona přenesený na papír, plný vtipu a postav s přesahem.“ - Barnes & Noble Sci-Fi & Fantasy Blog... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všichni ptáci na nebi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Margaretta
10.04.2021 2 z 5

Nedočetla jsem. Nešlo to. Dostala jsem se asi na stranu 80 a přibližně od strany 30 jsem četla už jen proto, abych to přečetla. Netěšila jsem se, co bude dál a postupně mě i přestalo zajímat, jak to dopadne. Nakonec jsem si konec vyspoilovala a musím říct, že už mě ani nepřekvapilo, že byl totálně o ničem. Asi jako celá kniha.

vaskajiras
03.02.2021 3 z 5

Opravdu nevím, proč jsem si myslela, že tohle bude kniha pro mě. Fantasy mám ráda, sci-fi taky, ale dohromady to prostě nefungovalo. Nevzpomínám si, že bych tuto kombinaci už někdy četla, takže nemám s čím porovnávat, ale výsledek byl nemastný neslaný. Humor jsem v tom nenašla. Hlubší myšlenky nebo poselství taky ne. Geek a goth čarodějka mě neoslovili. Celé je to jednoduše divné a překombinované a suché a mám chuť na to prostě zapomenout. Ale kdesi v koutku mysli mi pořád něco našeptává, že jsem to třeba jen nepochopila a že kdybych si to přečetla znovu, odhalila bych ten pravý smysl, který mi předtím unikl.
Mno, nevím...
Btw. Myslím, že kdyby si autorka pohrála s posloupností jednotlivých částí a trochu je promíchala, mohlo by to být zajímavější a získalo by to spád.


dasa6377
31.03.2020 3 z 5

Kniha má zajímavý námět, ale někdy jsem se dost ztrácela. Celkově se mi příběh líbil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)


Kniha Všichni ptáci na nebi v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených2x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst104x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x