Krypta přehled

Krypta https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172800/krypta-172800.jpg 3 22 22

Vrchní inspektor Wexford série

< 23. díl

Šéfinspektor Reg Wexford odešel do důchodu a pobývá se svou ženou Dorou střídavě na venkově a v Londýně. Konečně má čas na své knihy, ale policejní práce mu stále chybí. V Londýně náhodou potká Toma Edea, známého z časů, kdy u policie začínal, který ho přemluví, aby se jako poradce účastnil vyšetřování jeho případu. Ve starém nepoužívaném sklepě byla nalezena těla dvou žen a jednoho muže. Kdo z majitelů domu mrtvoly do sklepa ukryl?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Vault , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krypta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

anajkah
16.10.2022 2 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale příliš zdlouhavé, a již zde několikrát zmiňovaný místopis Londýna nebyl příliš záživný. Ke konci jsem se nutila knihu dočíst, což se mi nakonec povedlo.

Katerina.Gabrie
24.04.2022 2 z 5

Měla jsem pocit, že jsem kdysi něco od této autorky četla, a bylo to celkem dobré. Ale tohle nebylo. Dočetla jsem opravdu jen proto, že jsem chtěla vědět, jak to celé bylo.
Nicméně mi to přišlo celé nezáživné, místopis Londýna, ač nesporně s vsuvkami, které byly míněny jako zajímavé propojení s literaturou a dějinami, jsem si moc neužívala - ano, mohla jsem si vzít k ruce mapu, ale takhle to pro mě bylo celé opravdu abstraktní a nicneříkající.
Inspektor mě deptal čím dál víc - stále stejný motiv toho, jak chudák nemůže sám mluvit s lidmi a neovládá internet, a ke konci bych mu nejraději dala ránu do palice, čím dál víc mi připadal jako stárnoucí moralista, kterému je zatěžko se přizpůsobit čemukoliv a vidí hlavně drobné křivdy a zápory (myslím, že s takovým nastavením mysli by z něj tak úspěšný inspektor nebyl). A když pro něj bylo tolik zatěžkávající mít (cca dva týdny?) doma dceru s rodinou, už jsem se nemohla dočkat konce. Jistě, vím, že takových typů mužů je mnoho, ale jako základ díla přece jen málo.
Celkově mi nepřišel věrohodný ani způsob, jakým se dopracoval k řešení, i když z nápadu by se podle mě bývalo dalo vytěžit mnoho. Inu, není každý den posvícení. :)


Marcik7
03.12.2021 2 z 5

Ve sklepě se zazděným vchodem jsou nalezeny pozůstatky čtyř osob, dvou žen a dvou mužů. Zjistit jejich totožnost a způsob smrti se stane úkolem pro penzionovaného šéfinspektora Wexforda. Vyšetřování je celkem zajímavé, ale neskonale pomalé až uspávající.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krypta v seznamech

v Přečtených30x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst4x