Vlk a holubice přehled

Vlk a holubice https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54922/vlk-a-holubice-54922.jpg 4 193 193

1066 po bitvě u Hastingsu, Anglie Děj poutavého historického románu Vlk a holubice se odehrává ve druhé polovině 11. století v Anglii. Po krvavé bitvě u Hastingsu v roce 1066, v níž nad Anglosasy zvítětil Vilém I. Dobyvatel v čele francouzských a normanských vojsk, se rozvíjí tragický příběh jedné anglosaské šlechtické rodiny. Při potyčce zahyne darkenwaldský pán, po němž zůstane vdova a překrásná mladičká Ainslinn. Vítěz, krutý rytíř Ragnor, si Ainslinn vezme násilím. Postupně se ukáže, že celé panství připadne čestnému Wulfgarovi. V okamžiku, kdy se Ragnor snaží lstí a prostřednictvím nastrčené osoby připravit Wulfgara o Ainslinn i panství, stávají se z původních spojenců nepřátelé na život i na smrt. Je zřejmé, že z rozhodujícího souboje mezi dvěma válečníky může vyjít živý pouze jeden. Který to bude?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Wolf and the dove


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlk a holubice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Paulika419
07.02.2024 4 z 5

Mám ráda romány z ranného středověku.Doba kdy Vilém zvaný Dobyvatel plenil Anglii neodmyslitelně patří k těm nejlepším pro zdařilou literární tvorbu.Ovšem pokud bych byla ve věku 13 až 15 roky tak bych tento román považovala za TOP.Jak již přede mnou komentovala čtenářka o erotickou scénu kniha nezavadila.Paní spisovatelka to dobře rozehrála,ale někdy jsem byla na pochybách zda k něčemu došlo.O tom svědčí i závěr knihy kdy byla hrdinka Aislin překvapena o ztrátě panenství.Dále Gwynet negativní postava o které věděli všichni,že zradila a nechali ji úplnou volnost aby otevřela hlavní bránu úhlavnímu nepříteli Ragnorovi.Wulfgar typický románový sympaťák trochu ješita ale pravý zocelený chlap pro tvrdý život s postupnou slabostí pro jednu ženu.Proč ne ,šlo to číst ale ta šťavnatost aby mě to dostalo tomu chyběla.

uzivatel83509
22.05.2023 4 z 5

"Vlk nikdy neztrácí stopu.." :-)
Knížka byla dobrá, ale... chybělo mi tam "něco", co by mi dalo důvod, se k ní ještě někdy vrátit..
Některé pasáže mě doslova nebavily (jsem spíš na romantiku, ne na popis dějin), chybělo mi tam více romantiky a taky o erotickou scénu kniha nezavadila...
Od autorky jsem už nějaké knihy četla, proto vím, že má prostě takový styl psaní, takže jsem přesně věděla, do čeho jdu, když jsem knihu otevírala :-)
Ohledně postav bych se jen zmínila, že mě udivilo, že Gwynet vydržela, s tím svým přístupem v takové době, tak dlouho naživu a nikdo ji nepřetáhl po hlavě... mě štvala už od první chvilky, co se v knize objevila.. Jinak za mě postavy i příběh super, byť nedávám plný počet hvězd :-)


Guepp
11.07.2022 4 z 5

Příjemné romantické čtení zasazené do drsného prostředí. Adekvátní žánru historické romantiky. Zkusím další knihy autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlk a holubice v seznamech

v Přečtených314x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených10x
v Knihotéce139x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech5x