Vlk a holubice

Vlk a holubice https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54922/vlk-a-holubice-54922.jpg 4 192 35

1066 po bitvě u Hastingsu, Anglie Děj poutavého historického románu Vlk a holubice se odehrává ve druhé polovině 11. století v Anglii. Po krvavé bitvě u Hastingsu v roce 1066, v níž nad Anglosasy zvítětil Vilém I. Dobyvatel v čele francouzských a normanských vojsk, se rozvíjí tragický příběh jedné anglosaské šlechtické rodiny. Při potyčce zahyne darkenwaldský pán, po němž zůstane vdova a překrásná mladičká Ainslinn. Vítěz, krutý rytíř Ragnor, si Ainslinn vezme násilím. Postupně se ukáže, že celé panství připadne čestnému Wulfgarovi. V okamžiku, kdy se Ragnor snaží lstí a prostřednictvím nastrčené osoby připravit Wulfgara o Ainslinn i panství, stávají se z původních spojenců nepřátelé na život i na smrt. Je zřejmé, že z rozhodujícího souboje mezi dvěma válečníky může vyjít živý pouze jeden. Který to bude?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Wolf and the dove


více info...

Paulika419
Paulika419
07.02.2024 4 z 5

Mám ráda romány z ranného středověku.Doba kdy Vilém zvaný Dobyvatel plenil Anglii neodmyslitelně patří k těm nejlepším pro zdařilou literární tvorbu.Ovšem pokud bych byla ve věku 13 až 15 roky tak bych tento román považovala za TOP.Jak již přede mnou komentovala čtenářka o erotickou scénu kniha nezavadila.Paní spisovatelka to dobře rozehrála,ale někdy jsem byla na pochybách zda k něčemu došlo.O tom svědčí i závěr knihy kdy byla hrdinka Aislin překvapena o ztrátě panenství.Dále Gwynet negativní postava o které věděli všichni,že zradila a nechali ji úplnou volnost aby otevřela hlavní bránu úhlavnímu nepříteli Ragnorovi.Wulfgar typický románový sympaťák trochu ješita ale pravý zocelený chlap pro tvrdý život s postupnou slabostí pro jednu ženu.Proč ne ,šlo to číst ale ta šťavnatost aby mě to dostalo tomu chyběla.

uzivatel83509
uzivatel83509
22.05.2023 4 z 5

"Vlk nikdy neztrácí stopu.." :-)
Knížka byla dobrá, ale... chybělo mi tam "něco", co by mi dalo důvod, se k ní ještě někdy vrátit..
Některé pasáže mě doslova nebavily (jsem spíš na romantiku, ne na popis dějin), chybělo mi tam více romantiky a taky o erotickou scénu kniha nezavadila...
Od autorky jsem už nějaké knihy četla, proto vím, že má prostě takový styl psaní, takže jsem přesně věděla, do čeho jdu, když jsem knihu otevírala :-)
Ohledně postav bych se jen zmínila, že mě udivilo, že Gwynet vydržela, s tím svým přístupem v takové době, tak dlouho naživu a nikdo ji nepřetáhl po hlavě... mě štvala už od první chvilky, co se v knize objevila.. Jinak za mě postavy i příběh super, byť nedávám plný počet hvězd :-)


Guepp
Guepp
11.07.2022 4 z 5

Příjemné romantické čtení zasazené do drsného prostředí. Adekvátní žánru historické romantiky. Zkusím další knihy autorky.

Květinka008
Květinka008
23.05.2022 3 z 5

Pro mě slabší příběh od KEW - respektive... Doba a příběh pro mě zajímavé, ale postavy bych potřebovala napsané jinak, především Aislin. Jen Wulfgar je sympaťák a jednou za pár let se ke knížce pro oddech vrátím.

mariva
mariva
01.05.2022 4 z 5

Příjemná historická romance, místy drsná, místy romantická.

Alenka76
Alenka76
27.01.2022 5 z 5

Krasna a drsna kniha ale mne sa moc pacila urcite doporucujem.

MAU256
MAU256
26.07.2021 5 z 5

Na začátku jsem měla strach, že když se dá Wulfgar a Aislina dohromady, že už nic jiného nepřijde a bude to dost nudné, ale to byl strašný omyl. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a na konci mi kvůli Brycovi ukápla i slzička, až jsem měla strach, že to nakonec nebude romantická knížka s dobrým koncem.
"Nikdy jsem si nemyslel, že bych nějakou ženu mohl milovat tak jako tebe". "V tvých rukou spočívá veškerý můj svět."
Knížku mohu jen doporučit.

vcielka
vcielka
19.07.2021 2 z 5

No, dalsia kniha od Woodiwiss, ktora ma len utvrdzuje v tom, ze napriek dobrym hodnoteniam som s vyberom autorky siahla riadne vedla. Opat len ciernobiele postavy. Ked je niekto zly, tak je jednoducho zly a hlupy. Vsetci su naivni, povrchni a jednoduchi rovnako ako cely pribeh. Jeden z komentarov nizsie mi ale dava nadej, kedze tvrdi, ze autorka ma dva druhy knih a tato patri k tym horsim, ale iny komentar, ze vsetky su na jedno kopyto ma zasa strasi a fakt premyslam, ci mam dat sancu este tretej knihe od nej

raty
raty
12.03.2021 4 z 5

Pěkná, klasická historická romance. Krásná, chytrá a nezávislá Aislin a dva muži - záporňák a klaďas. Prima kniha na odpočinek.

tetepoko
tetepoko
25.10.2020 5 z 5

"Muž se zesměšní jen sám. Pokud to nepřipustí, nikdo jiný to nedokáže."

Příběh Wulfgara a Aislinn je zasazený do doby po dobytí Anglie Vilémem I. Dobyvatelem. Vyprávění rostoucí náklonnosti mezi hlavními hrdiny plyne před očima jako pohádka, hladí svou jednoduchostí a krásou, ale zároveň tají dech svými zápletkami a akcemi.

I v této knize autorka vyniká svým popisem historických událostí (ta korunovace!), atmosféry i života v dané době s přesností sobě danou a s důrazem na detaily. Toho si u autorky cením.

A také v tomto příběhu mě zaujalo něco postranního, něco, co bylo pouze nástrojem vykreslení prostředí. Upoutalo mě, v jaké blízkosti a pospolitosti spolu lidé různých skupin a poslání žili. Bez hlubší rozpravy to zjednoduším takto - neznám žádný jiný lék na zachování zdravého rozumu a úsměvu na rtech než lidskou společnost.

Katka_81
Katka_81
01.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Jedna z obľúbených kníh, rada po nej znova siahnem. Čítala som ju prvýkrát pred x rokmi a takmer nič som si nepamätala okrem hmlistého deja, ale vedela som, že túto knihu chcem znova nájsť, prečítať a vlastniť. Tunajšia komunita mi pomohla a tak môjho "milášika" mám na čestnom mieste na poličke. Kniha vás nepustí od prvého slova do posledného, aj keď - pokiaľ takéto knihy poznáte - je pre vás rozuzlenie viac než jasné veľmi rýchlo, predsa len chcete vedieť, ako sa to celé skončí. Niekoľko momentov v knihe je prekvapivých, ako rozuzlenie otcovstva Aislininho syna a podobne. Wulfgarova sestra pôsobí ako element, ktorý by ste najradšej vzali do lesa a nechali tam ako Janíčka s Marienkou, dúfajúc, že ju zlá ježibaba schramstne k obedu. Aislin si napriek všetkému zachová dôstojnosť. Wulfgar si občas až príliš sedí na vedení, na druhú stranu je to ale hlavne bojovník, takže... :-D

Alenka76
Alenka76
04.01.2020 5 z 5

Najlepšia kniha a moja srdcovka prečítaná niekoľkokrát samozrejme všetky jej knihy sú dobré kto ma rad túto dobu určite si príde na svoje.

meredith6677
meredith6677
29.09.2019 4 z 5

Další krásně napsaná knížka od této spisovatelky. Děj pěkný a pro mě rozhodně jiný, oproti jejím ostatním knížkám, které jsem už přečetla. V tomto příběhu se hlavně sázelo na příběh, těžkou tehdejší dobu během války a intriky. Romantika byla jen lehce načrtnutá, ale v nejmenším to příběhu nebralo své kouzlo. Dokonce na konci knihy i pár slz ukáplo a jsem ráda, že to skončilo v dobrém. :)

HPmagor
HPmagor
23.10.2017 5 z 5

Mě se líbila, četla jsem ji tak 10x :-)

HNEDOOCKA
HNEDOOCKA
26.03.2017

Mně se líbila hodně, jako většina starších romantických..

cizinka1
cizinka1
10.10.2016 4 z 5

Kniha byla moc pěkně napsaná, ale chyběly mi tam erotické scény, proto beru hvězdičku :)

Barbora H
Barbora H
03.06.2016 3 z 5

Tuto autorku mám strašně oblíbenou, avšak dobu a děj odehrávající se v této knize už nemůžu ani vidět, natož o něm s radostí číst... takže za mě... tato kniha nee...

Janka31
Janka31
23.04.2016 5 z 5

Zbožňujem historické knihy a táto patrí medzi moje obľúbené. Čítala som ju veľakrát, opäť som sa k nej vrátila a vôbec to neľutujem.

Janinka1412
Janinka1412
17.02.2016 2 z 5

Knihu jsem nedočetla,taková hovadina to byla.

dzejkbeltygros
dzejkbeltygros
17.01.2016 3 z 5

Docela zajímavá knížka. Konec mě celkem překvapil.