Veliké zvíře samoty přehled

Veliké zvíře samoty https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49828/bmid_velike-zvire-samoty-xnp-49828.jpg 3 20 20

Dospívání je jedním z nejtěžších období v životě. Adam, syn vesnického lékaře, prožívá destruktivní vztah ke starší kamarádce Evě, žije s nechápavou a hysterickou matkou a otcem, s nímž o Evu eroticky soutěží. Jeho jedinými přáteli jsou nenarozený plod Abortus a bývalý námořní kapitán děda Dominik. Není divu, že takové dospívání chlapce přivede až na práh šílenství, ze kterého si pomáhá útěkem do snového světa, který se mnohdy záhadně prolíná se světem reálným. Román sleduje erotické probouzení chlapce, jemuž první sexuální zkušenosti přinášejí bolestná traumata, i krizi jeho dospívání a otcovu krizi středního věku.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Velika žival samote , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veliké zvíře samoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

clara33
12.12.2020 5 z 5

Tak toto mne zaujalo, spád hned od začátku, hlavní hrdina sympatický podivín, výborně vykreslená psychologie postav, až divadelní aranžmá. Velké překvapení, první setkání s tímto autorem.

tisha8409
10.07.2015 odpad!

Pokud jsou fantasmagorie spojené s potlačenou "sexualitou" u děcka modernou hodnou oslavování, jsem asi divná.
Tahle kniha nevypovídá o ničem.
Nijak mě nepřekvapila asi proto, že mám takhle prásklý sny taky. Na rozdíl od Adama ale dokážu rozpoznat sen od skutečnosti a nic potlačeného nemám.
A kámoše ve formalu taky ne.


Adiee
29.03.2015 5 z 5

Kniha, která si dle mého rozhodně zaslouží velkou pozornost. Já sama na ni narazila náhodou v knihovně, protože se mi líbila její obálka a název. Je to kniha, od které se nemůžete odtrhnout, vše je tak zamotané a šílené, že ji zkrátka nejde zavřít a jít dělat jiné věci. Nepustí vás. Dějová linka je skvěla a neotřelá, dílo bych doporučila zvláště lidem, které zajímají sny. Mimo jiné je kniha perfektně zpracovaná. I když se jedná jen o popis krajiny, je velice barvitý a vtáhne vás a také současně se čtením přemýšlíte, kde se stala chyba, že se příběh vyvíjí pravě tak, jak se vyvíjí. Mě osobně kniha velice zasáhla a dovolím si říct, že je jedna y nejlepších, jaké jsem kdy četla. Proto jestli jste dočetli až sem, neváhejte a utíkejte si ji někam půjčit nebo koupit, protože nebudete litovat, slibuju.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Veliké zvíře samoty v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x