Ve znamení lva přehled

Ve znamení lva https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151264/ve-znameni-lva-151264.png 5 43 43

Historický román o velké postavě českých dějin, Janu Lucemburském. Autor seznamuje se soudobým vývojem Evropy, s diplomatickým zákulisím tehdejší politiky i se složitými rodinnými vztahy. Podařil se tak psychologický portrét panovníka, který žil zvyklostmi své doby a i když mu Čechy nepřirostly k srdci, udělal pro ně vše, co jako panovník mohl. Román má převážně fotografický charakter a uvádí nás do problematiky 14. stol.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve znamení lva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

petr_
24.04.2024 3 z 5

Knihu jsem si vybral, protože se mi líbí autorův styl psaní a vyprávění. Ale v této knize se mi někam ztratil. V knize je mnoho zajímavých historických událostí, ale děj jako u románu se někam vytratil.

stanislava9718
02.04.2024 4 z 5

S přečtením tohoto historického románu jsem si dala na čas a stálo to za to. V ději autor zahrnul biografická fakta pokrývající následníky nebo spíše následnice rodu Přemyslovců, sňatku Jana Lucemburského s Eliškou Přemyslovnou, jejich manželství, jejich potomci včetně budoucího otce vlasti Karla IV. Dále nám odhaluje Janovy politické a válečné tahy v jeho spravovaném království. a jeho konec v bitvě u francouzského Křesčaku za francouzského krále Filipa VI. proti anglickému králi Eduardu III. Kniha zůstane ve sbírce mé knihovny.


mirekvostry
05.01.2024 5 z 5

Román je neskutečně čtivý a zajímavý, jakož i nabitý historickými skutečnostmi. Vždycky jsem si říkal, že to s králem Janem asi bylo trochu jinak, než do nás cpali a doposud cpou. Čemu by asi tak Karel vládl a co by zveleboval, kdyby to předtím nezachránil Jan? A jak by se stal římským králem nebýt geniální Janovy diplomacie? Kniha je v podstatě v souladu se Spěváčkovými pracemi, jenom je to román, takže se ty skutečnosti dozvíme příjemnou formou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ve znamení lva v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x