Kopistnaté prsty přehled

Kopistnaté prsty https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218384/bmid_kopistnate-prsty-218384.jpg 4 26 26

Vašátko a Horác série

< 6. díl >

Kniha Kopistnaté prsty patří k vrcholným dílům jedné z předních autorek české detektivní literatury. V prvním příběhu je hlavní postavou malíř Horác, jenž se snaží vysvětlit smrt muže, s nímž se kdysi setkal. Ve druhém případu je hlavní postavou žena, jež zná podobu vraha staré ženy.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kopistnaté prsty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Magrata15
06.08.2023 3 z 5

Strašně se mi líbily nedávno vysílané detektivky s Vašátkem a Horácem. Proto jsem si chtěla přečíst nějakou další knihu od paní Proškové.
První příběh docela ušel, druhý mě moc nebavil. Takže trošku zklamání.

Winster
26.06.2023 5 z 5

První povídka je asi jedna z nejlepších co jsem od H. Proškové četl. Je to čtivá detektivní záležitost z nepražského prostředí chat, hodpod a bodrých lidí z Moravy. Dalo by se říci, že jsem ji zhltl o státnicích jedním dechem. Horác je proste de svým stylem života a profesí, která mu otvírá dveře do domů různých zajímavých lidí a možná, že i k vrahovi?!
Kopistnaté prsty jsou trošku (bohužel) jiná liga, je zde vyobrazen život prosté slečny, která neumí do 5 počítat na začátku příběhu. Její postava se však během příběhu mění a dostává úplně jiné povahové rysy a její prostinkost je konfrontována s vraždami a loupežemi a podivnými lidmi.. . Mohu říci, že i tak je tato detektivní povídka čtivá, ale rozhodně to nedosahuje kvalit Vašátka a Horáce. I tak jsem tuto knihu (sešit) přečetl za několik dní, oceňuji na autorce to jak Vás dokáže vtáhnout do světa hospod, tramvají a životů jednotlivých hrdinů. Je pravda, že slečna je dosti naivní a její ,,zamilovanost je spíše románovou zápletkou.
I tak za mně 5x*


slunicko1958
08.03.2023 1 z 5

Jsem těžce zklamaná.
První povídka sice trochu připomínala detektivku, ale ničilo mě to podivné nářečí. Na konci se najednou objevil vrah, překvapil mě, kde se tu vzal.
Druhá povídka ani detektivka nebyla, jen jakési naivní žvatlání starší slečny ze spořitelny. Ani Vašátko, ani Horác.
Nelíbilo se mi to. Od tzv. první dámy české detektivky jsem čekala mnohem víc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kopistnaté prsty v seznamech

v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x