Válka zrcadel přehled

Válka zrcadel https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338532/mid_valka-zrcadel-giq-338532.jpg 3 57 57

O očích se říká, že jsou oknem do duše. Ty Ankařiny připomínají pohled do zrcadla a kdo do nich pohlédne, znovu spatří své milované. Kaltská čarodějka a schovanka arcimága se naučila se svým darem žít, a už ani nepřemýšlí, zda to není spíš prokletí. Přesto se může její život ocitnout v troskách mávnutím motýlích křídel. Jako by nestačily intriky a politické hry. Začínají se vynořovat i bezejmenné stíny dávnověku. Odkaz bytostí, kterým stačí pár kapek krve, aby proměnily zapomenuté pohádky v krutou realitu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka zrcadel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Skallarix
01.06.2023 3 z 5

Po přečtení této knihy jsem si říkal, že s komentářem nebudu nijak spěchat a nechám v sobě jaksi uzrát tedy příběh, co jsem přečetl (a nasál do sebe) a nebudu ho komentovat hned. Teď je to pět let tedy, co jsem knihu přečetl a stále jsem tak nějak na vážkách, co ke knize napsat.

Musím se přiznat, že samotný příběh a kulisy mě nijak zvlášť nezaujaly. Sem tam trochu klišé, ale ruku na srdce, ve kterém fantasy ono klišé dnes nenajdete. Větší problém jsem měl se samotnými postavami, ale nedovedu říci proč. Většinou v knihách začnete mít nějaký postoj vůči aktérům děje, někdy ve vás vyvolávají emoce, což je vlastně i žádoucí. Jenže postavy v této knize mi byly ani ne tak cizí, jako spíše naprosto lhostejné. Což zde bych viděl asi jako nejslabší článek této knihy. Ovšem, je to jen můj osobní pohled na věc.

houston
20.05.2023 1 z 5

Hodně špatné, ale hodnotící kolegové již víceméně všechno shrnuli, já se pod to jen dovolím podepsat.


Borufka_9
20.07.2022 1 z 5

Viděla jsem nekolik videí, kde autorka dává rady začínajícím spisovatelům a dělá rozhovory a ostatními, jak psát a nepsat. Proto jsem byla zvědavá, jak sama píše, čekala jsem pecku. Před čtením zásadně nevyhledávám ani anotaci a ani hodnocení, možná tedy mé zklamání vychází z velkých očekávání.
Nebudu opakovat, co už napsali druzí pode mnou, s kterými souhlasím. Věřím, že se autorka pohybuje mezi tolika užitečnými radami, že její příští kniha bude jiná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka zrcadel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě10x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Tereza Matoušková
česká, 1990
2011  70%Hladová přání
2015  69%Vílí kruhy
2017  62%Válka zrcadel
2016  76%Děti vánice
2023  87%Pláč němého boha - 1. svazek