V životech loutek přehled

V životech loutek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516997/bmid_v-zivotech-loutek-d7p-516997.jpg 4 93 93

TJ Klune vás zve hluboko do srdce prapodivného lesa a na mimořádnou cestu rodiny poskládané z náhradních dílů. Ve zvláštním, nenápadném domově postaveném ve větvích stromů žijí tři roboti – otcovský vynalézavý android Giovanni Lawson, mile sadistická mechanická ošetřovatelka a malý, neurotický vysavač. A žije s nimi i Victor Lawson, člověk. Jsou jedna rodina, schovaná a v bezpečí. Poté, co Vic z blízkého šrotoviště zachrání a opraví neznámého androida s označením „HAP“, doženou Gia ozvuky temné minulosti, a to tím nejhorším možným způsobem. Stačí totiž jen jediná kapka krve z Victorovy dlaně, aby upozornila roboty z Giova předchozího života na to, kde se nachází. A zatímco se Vicův domov hroutí v plamenech, Gio je zajat a odvezen zpátky do své staré laboratoře ve Městě elektrických snů. Zbytek Vicovy nesourodé rodiny se tak musí vydat na cestu nehostinnou krajinou, aby Gia zachránil před vyřazením, nebo ještě hůř, před přeprogramováním. Cestou za záchranou Gia musí Vic, zmítaný protichůdnými pocity zrady a náklonnosti k Hapovi, učinit rozhodnutí: Dokáže přijmout lásku s podmínkami?... celý text

Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print , conQueer
Originální název:

In the Lives of Puppets , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V životech loutek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

lucakuca
18.05.2024 4 z 5

Žili, byli v pohodě, pak se něco stalo a šli. Šli a šli a došli. Něco se stalo, vrátili se a něco udělali a žili a byli v pohodě.
To jen ve zkratce.
Chvíli jsem se bavila a chvíli se nudila. To je tak zvláštní kniha.... Líbí se mi, budu ji doporučovat, a přitom jsem ráda, že jsem ji konečně dočetla. A stejně vím, že na ni budu dlouho vzpomínat.
Je vtipná, je geniální, je láskyplná, je k zamyšlení, a je otravně nudná. Chápete?

soupik2012
14.05.2024 audiokniha 3 z 5

I když v této knize najdeme občas nějaké filozofické úvahy, je určena především pro děti a mládež. Příběh klouže po povrchu, přitom nabízel tolik možností, jak vytvořit něco zcela jedinečného. Protože nápad je to zcela originální. Ovšem zpracování mi příliš nesedělo. Celá kniha je založená na velmi dlouhých a bohužel dost často se opakujících dialozích. Uznávám, že mě sarkasmus robota ošetřující sestry Ratched velmi bavil. Ale vysavač Rambo mi hodně brzy začal lézt na nervy. O to se velmi velkou měrou zasloužil také narátor pan Saša Rašilov. Z počátku mě jeho pojetí bavilo. Měla jsem pocit, jako kdybych sledovala nějaký dětský animovaný film. Bohužel za poměrně krátký čas, se mi tento způsob spíš zprotivil. Pan Rašilov totiž někdy až zbytečně přehrával. Což se k audioknihám příliš nehodí. Kdyby to šlo, dala bych této knize 3,5


Snílek1980
03.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Na tuhle knížku jsem se hodně těšila. Od autora jsem už něco četla a obzvlášť Dům v blankytně modrém moři se mi moc líbil. Stejně jako v něm, i tady je hlavním konceptem rodina, kterou si najdeme sami, což mě moc baví. Hlavně, když je poskládaná z co největších podivínů. Oba stroje, Rambo i sestra Ratched, si mě naprosto získaly. Jejich společným interakcím jsem se smála jako blázen a obzvlášť maličkého Ramba jsem si zamilovala. Vic byl taky sympaťák a jeho osud mu vůbec nezávidím. Být posledním člověkem na Zemi, to je zatraceně velké břímě. Hap jako jeho partner se mi k němu docela hezky hodil, i když je to takový bručoun.
Příběh jako takový byl podle očekávání milý a náležitě hořkosladký. Hrozivá pohádka o tom, jak lidstvo dost možná skončí. Jen mi připadal takový krotký. Jako by mu ještě něco chybělo. Možná víc jiskry a razance. Možného důvodu jsem se dopátrala, když jsem si četla poděkování autora. Klune v něm zmiňuje, že do této knihy byl přinucený zasahovat jako do žádné jiné. Předpokládám, že na nátlak redaktora. Lidé prý ještě nejsou připraveni na podobu knížky v její původní podobě. Nevím, jaká ta původní podoba byla, ale tuším, že příběh by v ní byl mnohem lepší. Dost mě to mrzí. Nemyslím si, že by někdo měl zasahovat do duševního vlastnictví autora. Zajímalo by mě, o čem tam psal, co by mohlo dnešního čtenáře šokovat, ale jak nám ukazuje historie, pokud by román svět nepřijal dnes, nejspíš by to udělal o pár desetiletí později a s velkými ovacemi. To ovšem není autorova chyba. Vím, jaké tlaky nakladatelství leckdy vytváří, aby se knížky co nejvíc prodávaly. Samozřejmě chápu, že je to jejich obživa, ale my, čtenáři, jsme tím nejspíš o hodně ochuzení.
Ale to bylo jenom takové povzdechnutí. Knížka jako taková je určitě skvělé počtení, které čtenáře zahřeje a potěší, navzdory některým děsivým předpovědím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (7)

Lidstvu:Vlastně jsi nanic, ale vynalezlo jsi knihy a hudbu, takže si tě asi ještě chvíli nechá. Máš štěstí. Protentokrát.


Vyjádřila bych ti uznání, jenomže pitomost na mě dojem neudělá. Kdyby ano, flirtovala bych s tebou.


Hudba ozubených kol představovala život.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha V životech loutek v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech3x