V životech loutek přehled

TJ Klune (p)

TJ Klune vás zve hluboko do srdce prapodivného lesa a na mimořádnou cestu rodiny poskládané z náhradních dílů. Ve zvláštním, nenápadném domově postaveném ve větvích stromů žijí tři roboti – otcovský vynalézavý android Giovanni Lawson, mile sadistická mechanická ošetřovatelka a malý, neurotický vysavač. A žije s nimi i Victor Lawson, člověk. Jsou jedna rodina, schovaná a v bezpečí. Poté, co Vic z blízkého šrotoviště zachrání a opraví neznámého androida s označením „HAP“, doženou Gia ozvuky temné minulosti, a to tím nejhorším možným způsobem. Stačí totiž jen jediná kapka krve z Victorovy dlaně, aby upozornila roboty z Giova předchozího života na to, kde se nachází. A zatímco se Vicův domov hroutí v plamenech, Gio je zajat a odvezen zpátky do své staré laboratoře ve Městě elektrických snů. Zbytek Vicovy nesourodé rodiny se tak musí vydat na cestu nehostinnou krajinou, aby Gia zachránil před vyřazením, nebo ještě hůř, před přeprogramováním. Cestou za záchranou Gia musí Vic, zmítaný protichůdnými pocity zrady a náklonnosti k Hapovi, učinit rozhodnutí: Dokáže přijmout lásku s podmínkami?... celý text

Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: 2023 , conQueer , Fantom Print
Originální název: In the Lives of Puppets, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V životech loutek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Izumis
25.12.2025

(SPOILER) Poslední člověk ve světě obývaném roboty je zajímavá myšlenka. Autor ji mohl určitě pojmou o něco lépe než vytvořit zcela obyčejné "dobrodružství za záchranou rodinného příslušníka." Také romantická zápletka mezi člověkem a robotem mohla být zajímavější. Ocenila jsem ale velice vtipné a na roboty komplexní pomocníky sestru Ratched a vysavače Ramba - chvílemi byli docela protivní, ale stále zábavní.
Přese vše, co jsem doposud napsala, jsem si čtení velice užila. Byla to milá a pohodová oddychovka, ideální na čtení před spaním. Především konec knihy mě mile překvapil; čekala jsem typický happy ending, kterého se čtenář dočká jen tak částečně. Moc pěkné.

všech 42 komentářů

Související novinky - V životech loutek (0)

Lidstvu:Vlastně jsi nanic, ale vynalezlo jsi knihy a hudbu, takže si tě asi ještě chvíli nechá. Máš štěstí. Protentokrát.

Vyjádřila bych ti uznání, jenomže pitomost na mě dojem neudělá. Kdyby ano, flirtovala bych s tebou.

všech 8 citátů najdete u autora

Kniha V životech loutek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně143x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Travis John Klune také napsal(a)

TJ Klune (p)
americká, 1982