V obležení přehled
Martin Nesměrák
Strážci z Landštejna série
Poblíž hradu Landštejna dojde k zákeřnému přepadení kupecké karavany. Vzápětí jsou vyrabovány a vypáleny dva hospodářské dvorce, pokusu o náhlý přepad neujde ani hrad sám. Zaskočená posádka musí hledat účinnou obrannou strategii proti nezvykle početné bandě neznámých ozbrojenců. Přibývá obětí i nezodpovězených otázek. Kdo jsou cizí nájezdníci? Odkud přišli? A pokud je někdo najal, kdo to byl a proč to udělal? Podaří se landštejnským vojákům pochytat nebezpečné lapky poschovávané v okolních lesích, odvrátit jejich útoky a nakonec je definitivně zneškodnit?... celý text
Romány Literatura česká Historické romány
Vydáno: 2023 , Audiotéka , MOBA (Moravská bastei)Interpreti: Petr Neskusil
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V obležení. Přihlašte se a napište ho.
Rudolec, Dačice, Slavonice... strašně rád se tímhle regionem toulám a je jedno zda pěšky či na kole. O to perfektnější je pak si o něm i číst. Navíc historický příběh z doby Václava I. Takových v naší literatuře mnoho není. Vím, že příběh je jednodušší, že se jedná spíš o dobrodružný, než plnohodnotný krimi. Ale člověk se někdy musí vrátit do mladí. Co bych za to před 60 lety dal, moci si tohle přečíst. On se autor postupně vypíše a už se moc těším na další díly.
Skvělé čtení plné napětí. Kniha se mi moc líbila, dobře se četla. Doporučuji a už se těším na další díl.
Knižní novinky (39. týden)
20.09.2020
Knižní novinky (36. týden)
30.08.2020
Kniha V obležení v seznamech
13. století lupiči historické romány dobrodružné romány krvavé oběti
2020 | Na zemské stezce |
2020 | V obležení |
2022 | Démon přichází v mlze |
2021 | Každému jeho hřivnu |
2021 | Ve znamení lukostřelce |
Další pokračování osudů Oda a Bena při ochraně hraničního hradu Landštejna.