Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky přehled

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493065/bmid_adam-ze-zbraslavi-a-pripad-kralovny-PHT-493065.jpg 4 44 44

V královských službách série

< 2. díl >

Druhý díl ze série historických detektivek s mladým šlechticem v roli pátrače Adama ze Zbraslavi čeká další složitý případ: odhalit původce zločinů, jež mají za cíl připravit Elišku Rejčku o život. Oslnivá a vlivná královna-vdova je trnem v oku celé řadě lidí. Je však motivem opravdu jen žárlivost a závist? Adam ze Zbraslavi se domnívá, že případ je mnohem složitější a že spáchané zločiny mají kořeny v dávné minulosti. A když se jednou z obětí stane Rejččina dvorní dáma, není už na co čekat. Pachatele je třeba odhalit co nejdříve! S napětím budeme sledovat, zda se Adamovi podaří zasáhnout včas a zachránit tak nejen královnu vdovu Rejčku, ale také její dceru Anežku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

85098211
20.03.2024 5 z 5

(audiokniha & drobné spoilery)
Hned na začátku bych chtěla poznamenat, že v historických detektivkách nikdy neřeším nepřesnosti, týkající se dané doby, v níž se ten který případ odehrává. To bych se jich musela vzdát totiž snad úplně ;-). U této série bych chtěla ocenit hlavně jistou cudnost - oproti knihám jiných autorů ;-). Není v nich ani špetka erotiky, ale navzdory tomu se jedná o dobře napsané a čtivé příběhy, přestože možná tak trochu zdlouhavé. Konkrétně zde Adam ze Zbraslavi vyšetřuje vražedné útoky na neoblíbenou dvojnásobnou vdovu, královnu Elišku Rejčku. Obětmi se stávají osoby v jejím blízkém okolí, ale Eliška je pevně přesvědčená o tom, že cílem útoků měla být ona. A čím víc Adam odhaluje jednotlivé detaily, tím víc je přesvědčený o tom, že odhalení pravdy se skrývá v dávné minulosti, kdy byla Eliška ještě mlaďounké děvče. Jak to celé dopadne, se již přesvědčte sami. Já za sebe jsem byla spokojená, i když se domnívám, že k tomu velkou měrou přispělo načtení audioknihy, které bylo opravdu vynikající. Hodnotím tedy opět plným počtem a určitě si nenechám ujít ani poslední setkání s Adamem ze Zbraslavi ;-).

baji42
01.03.2024 3 z 5

Pominu skutečnost, že je v knize dost historických nepřesností, ale i jako detektivka je to psáno příliš obšírně, schází tomu tempo, takže se tím člověk prokousával bez toho, aby se na knihu těšil. V kategorii českých historických detektivek je mnohem lepší to, co píše pan Vondruška.


Dandulka
13.02.2024 5 z 5

Velmi lehce napsáno, děj má spád a nenudí. Mám ráda i historické období, do kterého je děj zasazen.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit9x