Útěk z pevnosti Ticha přehled

Útěk z pevnosti Ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456646/bmid_utek-z-pevnosti-ticha-T7b-456646.jpg 4 18 18

Deset hrdinů. Nedobytná pevnost. Beznadějná mise. Úspěšný autor Harry Sidebottom se vrací s dalším samostatným příběhem ze starého Říma. Desítka římských vojáků vyráží hluboko na nepřátelské území, aby z nepřístupné horské pevnosti vysvobodila uvězněného prince Sásána. Netuší, že mezi sebou mají zrádce, který z nebezpečné mise učiní misi zcela beznadějnou. Harry Sidebottom svoji tématiku dobře zná a přichází s napínavým thrillerem, který vám nedovolí vydechnout. Když se Marcus Aelius Valens, mladý důstojník římské císařské armády, dozví, že se stane členem malého oddílu vojáků pověřených nebezpečným úkolem v daleké Persii, ani zdaleka netuší, co všechno na něj ještě čeká. Jednotka má vysvobodit malého prince Sásána, kterého perský král uvěznil v nedobytném vězení nazývaném pevnost Ticha. Vojáci se vydávají na dlouhou pouť přes celou Mezopotámii do hor jižně od břehů Kaspického moře. Valens se ocitá hluboko na nepřátelském území a po smrti velitele oddílu musí nastoupit na jeho místo. Valentovi muži jeden po druhém umírají nebo za záhadných okolností mizí a Valens pomalu ale jistě dospívá k závěru, že mezi sebou mají zrádce a že se jejich výprava stává sebevražednou misí. Dokáže si získat respekt svých druhů a vyvést je z nebezpečí dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Lost Ten , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk z pevnosti Ticha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Kakho-Oto
21.10.2022 4 z 5

Na obálce uvedený stručný obsah knihy mě přiměl zkusit si román přečíst a musím říct, že jsem nakonec vůbec nelitoval. Jen mě trochu nudilo několik nomádských přepadů v první třetině knihy, jinak hodnotím román jako nenudící a poměrně napínavý. Zrádce jsem nedokázal odhalit, avšak alespoň se jednalo o jednoho ze tří až čtyř mužů, které jsem podezříval. Román mně trochu připomínal několik děl Karla Maye z prostředí Orientu, byť děj Útěku z Pevnosti Ticha se odehrává ve 4. století, nikoliv v 19. století. Od Sidebottoma si časem zkusím přečíst něco dalšího.

lampernaqui
04.05.2021 3 z 5

Sidebottomovy romány mám rád, protože píše trochu jinak než ostatní u nás vydávaní autoři dobrodružných historických sérií. Snaží se do knih nacpat dostatek popisů a i názorů z tehdejší doby. Problém mám bohužel s posledními romány. Poslední hodina a Útěk z pevnosti Ticha. Přijdou mi, že je napsal jen tak pro peníze a moc si s nimi nevyhrál. Ano, Útěk byl čtivý... ale tak nějak si na něj už další den nevzpomenu.


orinka3
22.03.2021 3 z 5

Doznávám, že i když je to dobře napsané a jde o zajímavou dobu, přesto mě to nijak za srdce nevzalo. Ano, autor se drží historických reálií a nevymýšlí si přespříliš. Jenže postavy jsou jaksi ploché. Jsou sice akční, ale bez přidané hodnoty člověka jako takového. Dávám přednost těm, u kterých cítím lidskost se vším všudy. A tu jsem v knize nikde neobjevila. Knižní hrdinové jen plní svoje dané úkoly. Takže lituju, tohle pro mě není.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk z pevnosti Ticha v seznamech

v Přečtených22x
v Doporučených4x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit6x