Uprostřed nocí zpěv přehled

Uprostřed nocí zpěv https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22969/uprostred-noci-zpev-22969.jpg 4 78 78

Vzpomínková próza zachycuje prožitky a zkušenosti syna poúnorového emigranta. Největší pozornost věnuje autor vylíčení atmosféry Brna po skončení 2. světové války a v 50. létech. Autor, který je zároveň vypravěčem, věnuje pozornost vylíčení celkové atmosféry Brna po 2. svět. válce a v 50. letech. Složitě napsaný román, ve kterém se neustále prolíná několik časových rovin, je příběhem o hledání otce a pozvolném nalézání vlastní identity.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uprostřed nocí zpěv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

SimonV
25.10.2023 4 z 5

Knihu považuji za ideální, pokud se chce čtenář seznámit s prvky magického realismu. Kniha obsahuje od všeho trochu. Nechybí silueta dobrých příběhů, nečekané (někdy zvrácené nebo absurdní) motivy a to vše v časoprostoru socialistického Brna. To pro mě bylo velmi osobní, protože o brněnskou historii jsem se dříve zajímal. Celkově mohu doporučit, ale je třeba rezignovat na přísnou čtenářskou logiku. Někdy se člověk zkrátka ztratí, jindy vyvolá čtení myšlenku zcela jinou, než jakou by čtenář očekával v souvislosti s příběhem.

ellypusik
06.10.2023 2 z 5

Možná jsem k magickému realismu ještě nedospěla, ale román mi nesedl bohužel vůbec. Někdy jsem se ztrácela, o jakém hrdinovi se mluví a pořád si nejsem jistá, zda jde o jednu osobu, či opravdu dvě, protože tam bylo příliš mnoho odlišností stejně jako příliš mnoho shodností.


rickiwolf
01.07.2023 4 z 5

Neobyčejný příběh, který tu je tak fantaskně vykreslen, je podtržen neobvyklou formou bez teček na konci vět a bez uvozovek při přímé řeči.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uprostřed nocí zpěv v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x