Nesmrtelný příběh přehled
aneb život Soni Trocké-Sammlerové čili román karneval Nové vydání vysoce ceněné a dnes již nesehnatelné prózy, která vyšla roku 1997. Hrdinka knihy vypráví o neuskutečněném setkání s někým, kdo k ní po celý následující život hledá cestu ve zvířecích podobách. Nesmrtelný příběh je vlastně originální variantou pohádkové legendy o krásce a zvířeti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelný příběh. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 9 komentářůSouvisející novinky - Nesmrtelný příběh (1)
17 nových eknih zdarma ke stažení
21.12.2020
Ocenění knihy (1)
1998 -
Cena Karla Čapka (cena PEN klubu)
Kniha Nesmrtelný příběh v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 42x |
| ve Čtenářské výzvě | 3x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 33x |
| v Chystám se číst | 45x |
| v Chci si koupit | 7x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství láska česká literatura politika rodina mezilidské vztahy vrazi fantasy romány kráska a zvířeJiří Kratochvil také napsal(a)
| 2012 | Brněnský pochod smrti |
| 2018 | Liška v dámu |
| 2000 | Truchlivý Bůh |
| 2010 | Femme fatale |
| 2005 | Nesmrtelný příběh |

60 %
80 %

Nesmrtelný příběh
Nekonečné kontinuum života, kde nic nekončí a vše se opakuje. Kratochvil poetický a magický, jako obvykle, kniha plná fantaskních obrazů na pozadí celého dvacátého století, v kulisách brněnských a vídeňských reálií. Věčné středoevropské napětí mezí němectvím a rusáctvím, oběma vražedným ideologiím minulé dekády autor opovrhuje, zajímá jej univerzální lidství. Reálné historické postavy v kouzelně nesmyslných situacích a absurdních hříčkách, včetně roztomilé zoofilie.