Tropické noci přehled

Tropické noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536524/bmid_tropicke-noci-661e78b2dd193.jpg 4 51 51

Psychologický thriller o tajemstvích, která měla zůstat navždy skryta Eduard Klajner je samotář, který se o dění kolem sebe příliš nezajímá. Žije ve svém chátrajícím domě v malé moravské vesnici a jeho dny plynou jeden za druhým. Kraj sužuje vlna letních veder, v níž se čas stává téměř nehybným. Jednoho tropického večera Eduardův život nenávratně naruší hrůzný objev ve vlastní zahradě — u košaté třešně najde přivázanou mladou dívku, která ztratila vědomí, a možná už nedýchá. A právě tento okamžik vnese do jeho zdánlivě poklidného žití zásadní zlom. Tíseň, jež na něj padne, je neúprosná a on potřebuje za každou cenu odhalit pravdu. Nejen o své rodině, o událostech z dětství, o dávných kamarádech, kteří zmizeli bůhvíkam, ale především sám o sobě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tropické noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

salamandrina
07.07.2024 3 z 5

Nenadchlo, neurazilo. Je to svižný, dobře napsaný, ale tak nějak mi tam něco chybí, možná větší hloubka, větší zdůraznění toho propadání se do chaosu mozku…? Klouže to po povrchu.

JirkaDrapa
05.07.2024 3 z 5

Spíš než psychothriller, je to román. Vyprávění je čtivé, atmosféra podmanivá, ale já asi čekal něco víc, nebo jiného.
Přesto je autorův styl psaní fajn a dám mu ještě šanci.


stesti.s.knihou
27.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Jsem milovníkem nenápadných knížek, které jsou však něčím natolik zvláštní, že ve vás zůstanou ještě dlouho po dočtení.
Přesně tohle se mi stalo u knihy Tropické noci. Jedná se o nenápadný útlý psychologický thriller českého autora, ale ten obsah!
Hlavní hrdina Eduard je samotář, trochu podivín, žijící na malé moravské vesnici. Jednoho dne najde při večerní obhlídce své zahrady dívčí tělo v bezvědomí. A v ten moment to všechno začíná.
Edovy myšlenkové pochody, snaha vypořádat se s objevem těla, zachovat se co nejlépe a zároveň tak, aby na něj nepadlo podezření sousedů (to je samozřejmě na malé vesnici horší než nález těla jako takový). To vše zabaleno do tropických letních dní, kdy se horký vzduch vlní nad sklizeným polem, kdy je celý svět kvůli vedrům tak nějak nehybný a ospalý.
Ten kontrast ospalé vesnice a vnitřního boje Eduarda kvituju. Stejně tak popisy dusivé atmosféry, které byly velmi důsledné, zároveň však nikterak nebrzdily děj. A postupné odhalování nečekané minulosti jako třešnička na dortu.
Líbilo se mi to moc, 4/5, chyběla tomu pro mě těžko popsatelná jiskra, aby to bylo dokonalé, každopádně tahle kniha ve mně, na rozdíl od jiných thrillerů, zůstala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Tropické noci v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x