Třetí ucho přehled

Třetí ucho https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489482/bmid_treti-ucho-pVM-489482.jpg 5 40 40

Ptačí srdce série

< 2. díl

Z jednadvaceti krajin jich zůstalo deset. Trat’Hys by nejspíš plakal. Erenézie se hroutí Darovi pod rukama, proč ale řešit nemocné království, když má člověk víno a děvky? Utéct před problémy Dar’Hys ještě dokáže, ať už na sever, nebo na jih, ovšem jeho vnitřní démoni jsou pořád s ním. Poté co Rohatí přitloukli jeho otce ke kůlu, stává se mladý Oldenik pánem Železného Listu. Bohové však umějí být krutí, a tak chlapci vyrvou jeho dědictví z rukou dřív, než byste řekli medový koláček. Doposud bylo nejdůležitější věcí v jeho životě dosyta se najíst. Od nynějška je to přežít. A nakonec je tu Iko, věhlasný erenézský lékař, který měl ve svých rukou osudy králů, knížat, pánů, válečníků i obyčejných smrtelníků. Jeho životním cílem není nic menšího než zvítězit v souboji s bohy — a je odhodlán pro to obětovat téměř vše. Avšak k úspěchu vede věru trnitá cesta, na níž je potřeba platit tím nejcennějším.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí ucho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Terrexantence
27.01.2024 5 z 5

Tohle je nejlepší fantasy série, jakou jsem kdy četla. Absolutně mi bylo jedno, kam se příběh vyvíjí. Nezáleželo na tom. Hlavní bylo zůstat v tom světě co nejdéle. Maximálně jsem si užívala každou stránku, každou scénu se všemi třemi hlavními postavami. Ano, někteří jsou hrozně protivní svým chováním, ale i tak mi přirostli k srdci - možná někdy i tím, že jsem čekala, kdy konečně dostanou pořádně přes prsty a hodlala jsem si to náležitě užít :-D Nikde nebyl ani řádek nudy. Ted svět je neuvěřitelně živý, propracovaný, 3D. Všechny postavy dýchají - i ty vedlejší. A čtenář je pozná do poslední černé myšlenky. Neuvěřitelné, do jakých podrobností to autor musí všechno promýšlet a připravovat.

A ten hlavní zvrat jsem tedy rozdýchávala hodně dlouho! Tohle mi ještě nikdy žádný spisovatel neudělal. Ale jsem za to hrozně moc ráda. Díky! Už se těším na další díl a doufám, že bude ještě delší. Protože, i když je tohle ohromná bichle, tak jsem se prostě od toho nechtěla odtrhnout a nakonec jsem litovala, že to tak rychle uteklo.

Deia
25.01.2024 5 z 5

Musím povedať, že očakávania som mala vysoké, ale táto kniha ich ešte predčila. Čítalo sa mi to neskutočne dobre, tešila som sa na každú chvíľu, kedy sa budem znova môcť ponoriť do príbehu. A priznám sa, že sama ani nechápem, prečo mi to prišlo tak skvelé, pretože väčšina postáv mi sympatická nebola, hlavne Dar a Oldenik, obaja rozmaznaní spratkovia, ktorí si myslia, že všetci budú skákať tak, ako chcú oni. Ale aj tak ma ich kapitoly bavili a bola som zvedavá, čo sa s nimi bude diať ďalej. Najviac ma ale bavil Iko - jeho kapitoly boli v prvej osobe, to mám obzvlášť rada a ešte aj hovoril o svojom štúdiu, čo ma tiež v takýchto knihách neskutočne baví. A v jeho linke sa objavila postava, ktorú som vôbec nečakala a veľmi ma potešila. Celkovo sa príbeh vyberal takými smermi, aké som vôbec nečakala, aj keď nejak veľa zvratov tam nebolo. Celé to plynulo veľmi pomaličky a mne to vôbec nevadilo, užívala som si každú stranu, lebo napísané je to naozaj parádne. Raz som sa pristihla, že autora porovnávam so Sandersonom - aj on sa mi číta tak skvelo aj vtedy, keď sa tam toho veľa nedeje. Už teraz mi je za týmto príbehom smutno a dúfam, že čoskoro bude ďalšia časť. Ako ak máte aspoň trošku radi fantasy, tak toto si naozaj prečítajte, je to skvelé (samozrejme, najprv prvú časť :D).


evilunicorn
21.06.2023 5 z 5

Tady se rodí něco naprosto výjimečného! Tahle série je jasný důkaz, že i česká kotlina má co nabídnout v rámci fantasy! Pekelně dobře napsané, promyšlené a čtivé! Paráda!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

23.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třetí ucho v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených6x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Jan Hamouz
česká, 1986
2018  86%Poloviční král
2022  92%Třetí ucho