Továrna na panenky přehled

Továrna na panenky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418755/bmid_tovarna-na-panenky-1Ve-418755.jpg 4 75 75

Vášnivý příběh o lásce a zároveň děsivý příběh ženy, která se touží osvobodit Londýn 1850. Iris pracuje v továrně na panenky. Silas sbírá kuriozity a vycpává zvířata. Oba se potkají při největší události ve městě, budování Hyde Parku. Iris na setkání hned zapomene, ale Silasovi změní život. Poté co Iris souhlasí, že se stane modelem mladého malíře Louise Frosta, pokud ji bude učit, její svět získává nový rozměr a naplňují ho umění a láska. Jenže Silas od setkání myslí jen na ni a jeho posedlost je stále temnější... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Doll Factory , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Továrna na panenky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

marketa1860
18.01.2022 3 z 5

Neuvěřitelná kniha. Londýn, jeho špinavé zákoutí, páchnoucí uličky. Ponurá atmosféra pro vcelku smutný příběh sester, kterým je život jaksi naplánovaný předem a běda, pokud chtějí vybočit z cesty. Kniha se mi líbila, ale podruhé ji asi číst nebudu. Je to neveselé čtení o předsudcích té doby a bídných podmínkách pro život.

Leyla
29.07.2021 4 z 5

Výborná kniha, dej sa pútavo odvíjal a zároveň som si vedela živo predstaviť pochmúrny viktoriánsky Londýn s tými čudnými zvykmi, jedlom, ľuďmi .. Najviac sa mi páčila spomenutá príprava na svetovú výstavu v Crystal Palace (v r. 1851) a skupinka prerafaelistických maliarov, keďže autorka do deja vložila aj skutočné postavy. Mám rada, keď sa pri čítaní dozviem aj niečo reálne z histórie.
Záver bol napínavý a nezdal sa mi "useknutý" alebo otvorený, Iris predsa svoje sny a plány spomína v priebehu celej knihy.


orinka3
11.07.2021 4 z 5

Knížka ve mně zachovává jakousi pachuť. Je to ponuré, místy lepkavě nechutné. Šedý Londýn se vší špínou a lidmi, kteří jsou jí poznamenaní. Silas je nepříjemná postava, ale nedá se říct, že je tam vůbec nějaká, která je sympatická a milá. Každá je něčím pokřivená. Dvojčata Iris a Rose jsou toho důkazem. Malý chlapec Albie, zaměstnavatelka dvojčat se svým štípáním do předloktí a návykem na opium - samá špína. Snad jen ta malířská skupinka, ale ani tam to není jednoznačné. Nevím, jak ostatním čtenářům, ale číst o jídelníčku rodiny dívek mi poněkud zvedalo žaludek. Chleba s lojem, no..... Takže přečteno s jistým sebezapřením. Divné čtení, i když dobře napsané, ale znovu ho do ruky nevezmu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Továrna na panenky v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst94x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x