Losí hovno přehled

Losí hovno
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268279/bmid_losi-hovno-268279.jpg 4.0 215 215

Co se asi stane, když se zajištěný muž středního věku žijící ve Frankfurtu dozví, že po své pratetě zdědil statek ve Švédsku? V práci ho to vlastně už moc nebaví, jeho partnerský vztah se ocitá na bodu mrazu. Možná by mohl statek prodat, vzít si na rok dovolenou a procestovat s Tanjou exotické země. Ano, to by jim jistě prospělo. Nebo by mohl trávit každé prázdniny ve Švédsku... Ale také by mohl dát výpověď a splnit si svůj sen napsat knihu. Stát se spisovatelem. Spisovatelem v holinách na švédském statku. Na samotě, u jezera, obklopen hlubokými lesy. Proč jenom Torstenův otec o Gödseltorpu říká, že je to zatuchlá díra plná vypatlanejch debilů? Je to tak, ve Švédsku nežijí jen vcelku přívětiví století staříci, ale i Ragnar Hedlund a jeho šišlavý syn Ole-Einar, člen motorkářského gangu, muž ve flekaté kombinéze, který připomíná sériového vraha u benzinky z hororu Stephena Kinga, a mnoho dalších figurek, jež Torstenovi zpestří jeho vizi idylického života spisovatele.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)

Elchscheiße, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Losí hovno. Přihlašte se a napište ho.

Fross
25.06.2025 3.5 z 5

Když jsem tu obálku viděla, věděla jsem, že si tuhle knížku chci přečíst - zní to jako bizár ze severu, který mám ráda. Mé očekávání se naplnilo, pohodvá oddechovka, velmi dobře a rychle se to četlo. Velmi nepravděpodobný závěr to trochu zazdil což je za mě škoda, ale co... Jako odpočinková literatura splnila svůj účel.

Oranžováliška
26.07.2024 4 z 5

Kniha je velmi podobná dříve vydané Merde! Rok v Paříži. Muž na prahu středního věku odjíždějící do cizí země, aby "něco vybudoval". Problémy ve vztahu. V Losím hovně s hlavním hrdinou vydrbe kamarád psychoterapeut, v Merde zase kamarád šéf. Torstenův podivínský známý Rainer, v Merde svým způsobem stejně zvláštní Jack. I ten název - Merde a Losí hovno. Další díly Losího hovna jsem nečetla, ale podle obsahu je i jejich směřování dost podobné, jako u Merde - cesta za oceán, hledání ztracené partnerky. No, spousta podobností. Inspirace? Záměr? Náhoda? Kdo ví? Každopádně knihu vůbec nezatracuji a závěrečná čtvrtina mě opravdu překvapila svou eskalací. Do té doby šlo o lehce vtipný průměr a vůbec jsem si nepředstavovala, že se děj stočí do takové šlamastyky, takže jsem se velice dobře bavila a přečetla zbytek jedním dechem. Dokonce i hlavní hrdina Torsten ukázal, že není takový suchar, jak se celou dobu zdálo.

Andynka
16.05.2023 2 z 5

Příjemná oddechovka. Nenadchne, ale ani neurazí. Sem tam se zasmějete... kniha vám při čtení utíká. Takže za mě čtivo, když hledáte něco odpočinkového, kde nemusíte přemýšlet nad ničím.

Kniha Losí hovno v seznamech

v Mé knihovně64x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)