Pomsta přehled

Pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200700/pomsta-200700.jpg 4 95 95

Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní, po letech opět útočí Existuje sériový vrah, jenž policejnímu profilerovi Tonymu Hillovi dokáže nahnat strach až do morku kostí. Už pouhé jméno Jacko Vance mrazí všechny, co s ním přišli do styku. Do Tonyho života se tento sériový vrah už jednou výrazně zapsal. Sériový vrah, který svou krutostí překonává všechny ostatní. A teď se Jacko Vance vrací. Ještě vyšinutější a mazanější než dříve, hnán zničující touhou pomstít se Tonymu a vrchní inspektorce Carol Jordanové za roky, které jejich přičiněním strávil ve vězení. Tony netuší, kdy a kde Jacko udeří. Ví jen, že kvůli němu pocítí víc strachu než kdy předtím – a že se mu Vance pokusí zničit život způsobem, jaký by si ani nedokázal představit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Retribution , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomsta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

ludek.n
18.07.2022 4 z 5

Jacko Vance, usvědčený a uvězněný sériový vrah mladých dívek, uniká z Oakworthské věznice a vydává se za pomstou. Chce ztrestat všechny, kdo jsou odpovědní za dvanáct let jeho nuceného strádání. Val McDermidová ještě nikdy nebyla tak nelítostná jako právě tady, v sedmém pokračování osudů psychologa Tony Hilla a vrchní inspektorky Carol Jordanové. Oba jsou cílem Jacka Vanceho, ale musejí se vypořádat nejen s jeho pokřiveným myšlením, ale i s pocitem viny za vlastní minulé činy a rozhodnutí. Ostatní zatím řeší sérii brutálních vražd prostitutek, kteréžto vyšetřování má být labutí písní celého bradfieldského týmu pro závažné zločiny. Děj kupodivu není zběsilý ani hektický, přesto má sílu těžkotonážního bucharu. Docela spolehlivě vás zatluče do podlahy a není před ním úniku. Krev, násilí, zloba jsou hlavními atributy Pomsty. Všechno se rozpadá pod rukama a naděje na lepší zítřek není nikde v dohledu. Deprese na člověka doráží s blížícím se koncem stále silněji a bezprostředněji. Vlastně si ani nedovedu představit, jaké východisko z této neutěšené situace si Val McDermidová zvolí pro pokračování série.

slaska77
12.06.2022 3 z 5

Snad je to jen tím, že jsem nečetla předchozí díly série, snad tím, že detektivky obzvláště s brutálními sériovými vrahy nemusím, nebo mi to jen nesedlo, těžko říct. Četla jsem spíš z donucení, že to chci dočíst, ale tak nějak jsem jen klouzala po povrchu. Nemůžu říct, že by mě něco iritovalo, snad jen v určitý moment ta bezvýchodnost situace Carol, pořád jsem přemýšlela, jestli to opravdu musí být tak brutální. A str. 100: "Byt byl ovšem čistší a uklizenější, než Paula čekala. Vzbuzoval dojem místnosti vybavené dvěma dětmi, které si hrají na vedení domácnosti."


ArwenAragorn
15.02.2022 4 z 5

81%

Po asi čtyřech letech jsem si knížku znovu přečetla. Minule jsem ji hodnotila jako slabší, teď bych klidně dala pět*, protože detektivka se mi moc líbila. Pomalu bych zapomněla, jak autorka dobře píše. A stejně jako v minulém hodnocení mně závěr přišel úsměvný, i když méně pravděpodobný.
Doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pomsta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny