Tichá smrt přehled

Tichá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489471/bmid_ticha-smrt-A9f-489471.jpg 4 334 334

Smyslů zbavená pomstychtivost, o smysly připravená oběť, sluncem rozpálené španělské pobřeží a vrah se srdcem chladným jako led Když se policistka Cristina Sánchez Pradellová vydá s kolegou do luxusní vily na andaluském pobřeží k údajnému vloupání, netuší, že se jí život co nevidět obrátí vzhůru nohama. Ve vile totiž dojde ke střetu, při němž uprchlý zločinec Jack Cleland nechtěně zastřelí svou přítelkyni. Cleland přísahá, že se Cristině pomstí. Středobodem jeho krutého plánu se stává Cristinina teta trpící Usherovým syndromem, vzácným onemocněním, jež ji připravilo o sluch i zrak. Na pomoc španělské policii je vyslán geniální, avšak svérázný detektiv původem z Glasgow John Mackenzie. Hrdou a nezávislou Španělku spolupráce s asociálním Skotem pochopitelně nijak nenadchne. Dokážou Clelanda dopadnout, než vrah řekne své poslední krvavé slovo?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

A Silent Death , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (120)

knihovna22
23.04.2024 2 z 5

Tentokrát mě Peter May zklamal. A na rozdíl od ostatních mě nebavila ani ta ufňukaná linka s hluchoslepou Annou ...

Rade
15.04.2024 3 z 5

Že Peter May může psát i o něco hůř, než ve slavné hebridské trilogii, jsem poznala v jedné z epizod série Akta Enzo, zkusila jsem jeden díl a dál jsem nešla.
Peter May ale psát umí, to určitě, má lehké pero, jeho popisy jsou opravdu dobré, proto trochu zamrzí tohle spojení pochmurné, ne moc optimistické detektivky (to ještě beru) s jakousi „telenovelou“ (to už mi vadí).
Něco bylo vlastně docela fajn – popisy komplexů opuštěných nedokončených staveb na krásném pobřeží Costa del Sol, drogové mafie, vlastně zpočátku zaujala i problematika hluchoslepých, i se zajímavou možností komunikace, nicméně speciálně toto se nakonec překlopilo v docela za chlupy přitažené neuvěřitelné scény a slzopudné výjevy, kde jen kroutíme hlavou a říkáme si, myslí to autor vážně?
A zase, tam, kde autor použije to, co umí, tedy příběhy náročných návratů lidí do míst svého dětství nebo mládí, tam je to silné, autentické a uvěřitelné (krátká epizoda návratu hlavní postavy do Glasgow).
Co s hodnocením? Protože u knihy z Akta Enzo jsem byla zklamaná ještě víc a tady bylo něco fajn, dávám hodně slaboučkou trojku (2 a půl), ale příštího Petera Maye si spíš rozmyslím...


Baaletka
23.03.2024 3 z 5

Zase super psychologicky propracované postavy, ale tentokrat na můj vkus moc mrtvých.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (březen)

20.04.2021


Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021


Citáty z knihy (3)

Krása spočívá v tom, kdo jsme, ne v tom, jak vypadáme.


Diagnóza přijde jako blesk z čistého nebe. Rozmetá všechno, v co doufáte, všechny vaše sny i jistoty. Pak nastoupí handlíři s falešnou nadějí, doktoři se svými jedy, co v člověku udělají hůř než samotná nemoc. Ve skutečnosti dokážou tak akorát prodloužit život o pár měsíců utrpení. K čemu?


Moje budoucnost je tak akorát v ohlížení se do minulosti.


Kniha Tichá smrt v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených445x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených15x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst162x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Peter May
skotská, 1951
2013  87%Skála
2014  91%Muž z ostrova Lewis
2015  76%Pán ohně
2015  74%Výjimeční lidé
2014  87%Šachové figurky