Meč severu přehled

Meč severu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271684/bmid_mec-severu-xoh-271684.jpg 4 75 75

Temné bratrstvo série

< 2. díl >

Mezi Pekelnými horami a Rozdrcenými královstvími vzkvétala tři bohatá a mocná města. Každé z nich chránil jeho Magelord a každého Magelorda chránilo prastaré příměří. Ale to už neplatí. Přístav stínů byl zaplaven. Šedoměsto zotročeno. Hranice mezi světy byly probořeny a pouze Bílá paní, Magelordka vládnoucí Městu věží, stále žije, aby chránila svůj lid. Až do příjezdu slepého tuláka. Muže, který si říká Vrána…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč severu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

evilunicorn
25.09.2023 4 z 5

Tahle série má rozhodně vzestupnou tendenci! Bavila mě ta retrospektivní linka,bavil mě sir Meredith.. Ubylo vulgarismů (v prvním díle trochu na sílu) a přibylo vic lidskosti v příbězích jednotlivých postav.Přijde mi to čtivější než první díl,zdá se že autor lehce vyzrál..Příběh je rozehraný výtečně, uvidíme co poslední díl..

Atlantis
11.09.2023 4 z 5

Hele, já tam ty zápory vidím, ok? Postavy vykradené z jiných sérií (posaďte se pane Abercrombie, my o vás víme), prostředí relativně obyčejné a pár okamžiků natažených jako sopel. A ten konec, kde se mísí kung-fu, kouzla, pistole a golemové... no, raději pomlčet. Ale! Všechno to spolu dost dobře funguje. Postavy mě neskutečně baví (až na jednu dámskou výjimku), dialogy jsou přirozené, je to tak akorát drsné a hlavně - líbí se mi ten hlavní koncept světa, kde bohové doslova zemřeli, padli na zem a lidi jejich mrtvá těla zpracovávají na magii. Meč severu je jako povedená hotovka ze supermarketu. Vy víte, že jsou lepší jídla, ale tady a teď jste spokojeni a nejspíš se i vrátíte pro nášup. Já tedy určitě.


luculi
05.04.2022 3 z 5

Tak jsem zdolala další vrchol. Musím říct, že obrovská část knihy byla spíš velkou přípravou. Střídaly se různé pohledy postav z různých míst. A v případě mého oblíbence Kaynea, i malý náhled zpět časem do jeho minulosti. Většinu doby šlo o vývoj děje a tak to bylo celé i pomalejší a ne až tak záživné. Bylo to sice zajímavé, ale moc mě to ke čtení netáhlo.

Ale poslední třetina byla velkým zvratem. Spousta drobností se začala spojovat a dávat větší smysl. Najednou jsem si nebyla ničím jistá. Nejvíc asi tím, co jsou některé bytosti zač, začalo se to pěkně zamotávat. Ale i tím, přestože je to celou dobu plné umírajících, krve, zvratků, kousků těl a tak dále, že se autor rozhodl zbavovat i postav, které se zapojily už před dlouhou dobou a mě vůbec nenapadlo, že už nesehrají velkou roli.

Kniha sice působí trošku nesourodě, škoda, že to napětí posledních stran nefungovalo od začátku. Občas bych se obešla i bez těch létajících vnitřností a kostí a zubů, což se děje téměř pořád, ale jinak jsem spokojená. Sice je to pro mě jen průměr, nicméně nemám ani moc co vytknout. Postavy jsou sympatické, mám své oblíbence i ty, které z duše nesnáším. U některých z nich je krásně vidět vývoj, kdy se z totálního paka (viz Cole) stává někdo, kdo za to stojí.

Rozhodně jsem natěšená na poslední knihu. Tam se snad konečně dozvím, kdo je kdo, kam patří a dá mi to celé lepší smysl a sestaví celý obrázek. Někdy si totiž připadám trošku zmatená. Všechny ty pojmy a hierarchie, lidé, magelordi, svržení bohové, nezrození, mizející a tak dále. No, snad v závěru dostanu dostatečné vysvětlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Meč severu v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Luke Scull
britská
2014  74%Temné bratrstvo
2015  84%Meč severu
2017  76%Ostří mrtvého muže