Tajné dějiny světa přehled

Tajné dějiny světa https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111550/tajne-dejiny-sveta-111550.jpg 4 10 10

Alternativní výklad dějin lidstva podle esoterické tradice. Autor představuje dějiny světa v podobě, v jaké je uchovávaly a předávaly tajné společnosti. Seznamuje s poznáním, kterého se zasvěcencům dostalo prostřednictvím speciálních duchovních technik vyvolávajících změněné stavy vědomí. Na scénu uvádí množství legendárních postav i historických osobností, které v různých obdobích lidských dějin rozvíjely esoterickou tradici. Počátky světa, stvoření člověka, mytologie nejstarších civilizací a kultur, templáři, svobodní zednáři, rozenkruciáni, okultismus - to je jen nejstručnější výběr z ohromujícího množství témat, která autor, zabývající se mj. vydáváním knih s duchovní tematikou, zvládl v obsáhlé publikaci pojednat. Jako červená nit se celým textem vine autorovo přesvědčení, že tradiční, racionální vědecký přístup k dějinám neumožňuje odhalit jejich pravý smysl.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Argo
Originální název:

The secret history of the world , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajné dějiny světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Hobo
11.07.2023 3 z 5

Kniha neodpovídá mému světonázoru, nicméně člověk má být schopen vyklouznout ze svého obvyklého pojetí... Shledal jsem ji poměrně zajímavou, byť občas nudnou. Ale spoustou fakt a závěrů nezavrhnutelnou.

alishek
26.03.2022 4 z 5

Za mě zajímavý pohled na světové dějiny, je na tom něco pravdy, možná ano, možná ne, ale čtení je to zábavné, dobře napsané, informace přidávány postupně, zajímavá knížka.


Metroušek
12.03.2017 4 z 5

No, je to hodně ulítlé pojetí, ale proč ne. Nicméně je to skvělý pramen různých duchovních učení, směrů a postav celé historie lidstva, vhodných pro další studium mystiky. A ilustrace jsou vskutku nádherné. Tak jen do toho, rozšiřte si obzory a najděte si svoji cestu!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajné dějiny světa v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

duchovno spiritualita

Autorovy další knížky

Jonathan Black (p)
anglická, 1955
2009  74%Tajné dějiny světa
1992  80%Osedlej zlatého tygra