Tajné dějiny světa

Tajné dějiny světa https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111550/tajne-dejiny-sveta-111550.jpg 4 10 4

Alternativní výklad dějin lidstva podle esoterické tradice. Autor představuje dějiny světa v podobě, v jaké je uchovávaly a předávaly tajné společnosti. Seznamuje s poznáním, kterého se zasvěcencům dostalo prostřednictvím speciálních duchovních technik vyvolávajících změněné stavy vědomí. Na scénu uvádí množství legendárních postav i historických osobností, které v různých obdobích lidských dějin rozvíjely esoterickou tradici. Počátky světa, stvoření člověka, mytologie nejstarších civilizací a kultur, templáři, svobodní zednáři, rozenkruciáni, okultismus - to je jen nejstručnější výběr z ohromujícího množství témat, která autor, zabývající se mj. vydáváním knih s duchovní tematikou, zvládl v obsáhlé publikaci pojednat. Jako červená nit se celým textem vine autorovo přesvědčení, že tradiční, racionální vědecký přístup k dějinám neumožňuje odhalit jejich pravý smysl.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Argo
Originální název:

The secret history of the world , 2007


více info...

Přidat komentář

Hobo
11.07.2023 3 z 5

Kniha neodpovídá mému světonázoru, nicméně člověk má být schopen vyklouznout ze svého obvyklého pojetí... Shledal jsem ji poměrně zajímavou, byť občas nudnou. Ale spoustou fakt a závěrů nezavrhnutelnou.

alishek
26.03.2022 4 z 5

Za mě zajímavý pohled na světové dějiny, je na tom něco pravdy, možná ano, možná ne, ale čtení je to zábavné, dobře napsané, informace přidávány postupně, zajímavá knížka.


Metroušek
12.03.2017 4 z 5

No, je to hodně ulítlé pojetí, ale proč ne. Nicméně je to skvělý pramen různých duchovních učení, směrů a postav celé historie lidstva, vhodných pro další studium mystiky. A ilustrace jsou vskutku nádherné. Tak jen do toho, rozšiřte si obzory a najděte si svoji cestu!

hanocri
02.08.2015 1 z 5

Nechápu, jak jsem mohl tuto knihu dočíst do půlky. Asi jen proto, že jsem čekal, že konečně se Black, tedy Booth, rozjede a opustí ty neskutečné žvásty. Už jen to, že kniha začíná tím (jak si matně vzpomínám), že někdo mu v nějakém knihkupectví či kde, chtěl sdělit tajemství o tom, jak jsme se skutečně vyvíjeli. Následovaly žvásty o jakémsi duchovním třetím oku. Vím, že můj komentář je trochu kostrbatý a neucelený (podobně jako kniha samotná), četl jsem Tajné "dějiny" světa asi před třemi lety a od té doby funguje jako podložka regálu v knihovně. Lepší využití nezná. Pokud se chcete dozvědět něco o podvědomí civilizace a lidstva, raději se uchylte k Jungovi nebo k fantastickému Josephu Campbellovi.
Pokud budete k Blackově knize přistupovat jako k literatuře fikce a ne faktu, za kterou se pokládá, pak to může být ještě relativně snesitelné čtení.

Štítky knihy

duchovno spiritualita

Autorovy další knížky

Jonathan Black (p)
anglická, 1955
2009  74%Tajné dějiny světa
1992  80%Osedlej zlatého tygra

Kniha Tajné dějiny světa je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x