Tajná řeč broží: Příběhy z mé šperkovnice přehled

Tajná řeč broží: Příběhy z mé šperkovnice https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47628/bmid_tajna-rec-brozi-pribehy-z-me-sperko-eLP-47628.PNG 4 53 53

„Pomalu mi docházelo, že aniž bych to vědomě plánovala, staly se šperky součástí mého osobního diplomatického arzenálu. Bývalý prezident George H. W. Bush proslul svým výrokem „Čtěte mi ze rtů!“ (Read my lips). Začala jsem své kolegy i reportéry žádat, aby „četli z mých broží“ (Read my pins).“ Tajná řeč broží je bohatě ilustrovaná memoárová kniha i poutavé pojednání o sociálních dějinách. Umožňuje nám nahlédnout do soukromí Madeleine Albrightové prostřednictvím broží, které nosila. Její sbírka má nadnárodní i demokratický charakter – laciné brože za pár korun tu mají své čestné místo vedle značkových šperků i rodinného stříbra. Najdeme tu jak starožitného orla, jehož si bývalá ministryně zahraničí pořídila v době svého jmenování, tak zebry, které si vzala na setkání s Nelsonem Mandelou, či valentinské srdce vyrobené její tehdy pětiletou dcerou. Knihu Tajná řeč broží oživuje více než dvě stě fotografií a mnoho zajímavých a často humorných příběhů o špercích, světové politice a životě jedné z nejuznávanějších a nejvýraznějších amerických diplomatek.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Práh
Originální název:

Read My Pins , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajná řeč broží: Příběhy z mé šperkovnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

joanb
30.12.2023 5 z 5

Krásné fotky broží s krátkými příběhy. Moc se mi líbilo, že nejmilovanější brož pro M.A. byla ta ve tvaru srdce od nejmladší dcery Katie.

Čtenářka73
25.01.2023 4 z 5

Paní Madeleine považuji za úžasnou osobnost, diplomatku a dámu v tom nejlepším slova smyslu. V této knížce představuje své brože jako jeden ze způsobů komunikace a sdělování svých názorů. Četla jsem ji v době vyhrocených předvolebních debat a napadlo mě, jak by bylo pěkné, kdyby se ten „pozitivní“ prezidentský kandidát neustále se ohánějící mírem inspiroval u Madaleine, připnul si na hruď třeba holubici míru a místo lží, urážek a pomluv začal mluvit slušně a k věci.


Renatka11
15.12.2021 5 z 5

Úžasně originální a ženské představení světových osobností a událostí skrze brože, jejichž prostřednictvím Madeleine v diplomacii vyjadřovala své názory a postoje. Knížka je velmi čtivá a navíc krasně graficky zpracovaná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajná řeč broží: Příběhy z mé šperkovnice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

paměti, memoáry obrazové publikace vzpomínky šperky politici diplomaté Madeleine Albright, 1937-2022

Autorovy další knížky

Madeleine Albright
česká, 1937 - 2022
2012  88%Pražská zima
2003  84%Madeleine
2010  78%Tajná řeč broží: Příběhy z mé šperkovnice
2018  68%Fašismus: Varování
2020  79%Peklo a jiné destinace