Tajná kniha přehled

Tajná kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248845/bmid_tajna-kniha-B9d-248845.png 3 103 103

Na sklonku života se Elias Ein uchýlí z rušné Vídně na odpočinek do odlehlého městečka Brunov. Ve svém novém domě ale záhy objeví podivnou knihovnu. Do svazků na tomhle zázračném místě jsou vepsány osudy všech lidí světa. Díky těmto knihám Elias dokáže procházet zpět do různých okamžiků minulosti a dostane příležitost zasáhnout do událostí, jež tragicky poznamenaly první polovinu dvacátého století. Na své nebezpečné pouti časem se pokusí zachránit život nejen svým nejbližším, ale i tisícům nevinných lidí. Avšak netuší, jak změny v minulosti ovlivní budoucnost, do které se pak navrátí... Fantastický příběh vypráví o přátelství a odvaze, nenávisti a zbabělosti. Proplétá osudy fiktivních hrdinů s reálnými historickými postavami a krom dobrodružného čtení přináší i úvahy nad povahou času, osobní zkušenosti a ochotě čelit zlu. Tajnou knihu vydal Grégory Samak nejprve na internetu, kde k sobě okamžitě strhla pozornost čtenářů a stala se nečekaně francouzským bestsellerem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

Le livre secret , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajná kniha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Inugoya
09.10.2023 1 z 5

Od dočtení si kladu otázku, proč něco takového bylo vůbec napsáno. Pro koho? S jakým záměrem?

Děj, postavy, prostředí... všechno bylo psáno velmi jednoduchou, zběžnou formou. Nebylo ke komu si vytvořit vztah a u některých lidí si člověk kladl otázku, proč tam vlastně vůbec byli, a co je motivem jejich jednání.

Pokud vás ale zajímá válečná (židovská) tematika, cestování v čase, úvahy nad tím, nakolik můžeme měnit běh světa, aniž by nás to doběhlo jinde a jindy, tragédie, případně téma lidské krutosti a nespravedlnosti, pak ji směle přečtěte.

Pokud ji ale nikdy neotvřete, o nic jste nepřišli.

Dvě hvězdy za nápad, který zůstal zcela nevyužit.

TaJeMa
28.03.2023 1 z 5

Kdyby téma nebylo tak vážné, usuzovala bych, že se jedná o čítanku pro první stupeň základní škody, posuzováno stylem, jakým je napsaná.
Jednoduše slabé, až hloupé, naivní. Kapitoly jsou opravdu velice krátké a v každé je zahrnut děj, co by měl být rozvinut, ale není. V tomto případě ale naštěstí není. Alespoň že jsem "knihu" přečetla za chvilku a neztrácela jsem s ní čas.


ivzu77
21.03.2022 2 z 5

Odbočila jsem z mé nastavené cesty detektivek, knihu jsme četla, protože proto byla napsána, nic jsem od ní neočekávala, asi mi to ani nic nedalo. Cestování časem, boží prozřetelnost a knihovna lidstva .... pro mne fantasy boom... kniha určitě má svou myšlenku, své poslání, ale musí najít i své čtenáře...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajná kniha v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě51x
v Doporučených4x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Židé druhá světová válka (1939–1945) cestování časem

Autorovy knížky

Grégory Samak
francouzská, 1972
2015  69%Tajná kniha