Atlantský gen přehled

Atlantský gen
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249540/mid_atlantsky-gen-249540.jpg 4 272 272

Tajemství původu série

1. díl >

Lidstvo před 70 000 lety málem vymřelo. Přežili jsme, ale nikdo netušil jak. Až do této chvíle. Schyluje se k odpočítávání do další fáze vývoje člověka – a lidstvo už tentokrát přežít nemusí. Immariové umějí zachovat tajemství. Dva tisíce let zatajovali pravdu o evoluci lidstva a pátrali po odvěkém nepříteli – hrozbě schopné lidstvo vyhladit. Teď je jejich pátrání u konce. Výzkumná loď objeví u pobřeží Antarktidy tajemnou stavbu vězící hluboko v ledovci. Je tam už tisíce let a něco ji hlídá. Zatímco immariové se k ní sbíhají, aby uskutečnili svůj plán, brilantní genetička učiní objev, který by mohl vše změnit. Doktorka Kate Warnerová se odstěhovala do hlavního indonéského města Jakarty, aby unikla své minulosti. Ještě se ani nevzpamatovala z toho, co ji postihlo, a už se jí podařil průlomový objev neuvěřitelného významu – lék na autismus. Nebo si to alespoň myslí. Ve skutečnosti objevila něco mnohem nebezpečnějšího – pro ni i celé lidstvo. Její práce by mohla být klíčem k další fázi vývoje člověka. V rukou immariů by znamenala konec lidstva, jak je známe. Agent David Vale se deset let snaží immarie zastavit. Už mu dochází čas. Jeho informátor je mrtvý. Jeho organizace byla infiltrována. Jeho nepřátelé jdou po jeho stopě. Když však David obdrží šifrovanou zprávu týkající se immarijského útoku, riskuje vše, aby zachránil člověka, který mu může pomoci ji rozluštit – doktorku Kate Warnerovou. Kate s Davidem musejí narychlo odhalit celosvětové spiknutí a zjistit pravdu o atlantském genu… a původu lidstva. Jejich pouť je zavede do nejodlehlejších koutů zeměkoule i na tajná místa jejich minulostí. Immariové jsou jim v patách a nezastaví se před ničím, jen aby získali výsledky Katina výzkumu a nastolili další fázi vývoje lidstva – i za cenu vyvraždění 99,9 % světové populace. David a Kate je mohou zastavit… pokud dokážou důvěřovat jeden druhému. A zůstat naživu.... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Atlantis Gene , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantský gen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

VA_Krtek
29.04.2023 3 z 5

Místy fajn, místy překombinováno. Nedělalo mi potíže knihu dočíst, takže asi dobrý, ale šlo z toho dostat víc.

Eicherik
16.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Asi nejzajímavější na tomto románu je, že mimo jiné předkládá vlastní verzi o původu mýtického, nacistického zvonu obecně nazývaného Die Glocke. Mimo jiné se příběh odehrává v kulisách Antarktidy, Tibetu a na palubě mimozemského plavidla. Kromě sympatické dvojice hlavních hrdinů vystupují v knize příslušníci Orloje, immariové, tibetští mniši, dobře ukrytí mimozemšťané a nacisté, ale ti jen jako nezbytné křoví. Stylem mi tohle dílko připomíná trochu tvorbu Jamese Rollinse, zejména jeho sérii Sigma Force. Četba mě bavila, ale do dalších dílů se zřejmě pouštět nebudu.
Citace: Ponorka, pakliže to skutečně byla ponorka, trčela z dalšího kovového objektu, který byl šedivý a mnohem větší. Šedivý předmět na rozdíl od ponorky neodrážel světlo; připomínal spíš vlny, jaké se tetelí nad obzorem rozpálené dálnice nebo delšího úseku pouště. Nebyl však teplý, rozhodně ne natolik, aby kolem něj roztával led. Těsně nad ním Karl zahlédl útržek nápisu na ponorce - U-977 a Kriegsmarine. Nacistická ponorka. Vyčnívající z... nějaké stavby.


Aaron Lewis
18.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Hmm, nic moc. Víceméně jsem se začetla jen do deníku a ten konec mě celkem bavil, i když to byla taková motanice. Žádná emocionální odezva. Vůbec. Všichni mi tam byli úplně ukradnutí. Což znamená, že to není dobře napsané. Nápad, ok, budiž, ale abych to četla a nic? Vůbec mě nic nezajímalo, co jak dopadlo, když David zemřel na konci, řekla jsem si, hmm proč ne? Když jsem zjistila, že nezemřel, řekla jsem si, hm, proč ne? A jméno Dorian Sloan? Uáááh, ble:D.

Žádné wow, uáám, jéé.... u takovýhto knih by to mělo být samozřejmostí, že budu zvědavá na všechno, ale nic moc. Hoodně slabé tři hvězdy....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Atlantský gen v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených375x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených11x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

technothrillery

Autorovy další knížky

A.G. Riddle
americká
2015  73%Atlantský gen
2016  71%Let 305
2018  77%Pandemie
2015  72%Atlantský mor
2015  72%Atlantský svět