Tajemství pramenů přehled

Tajemství pramenů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538848/bmid_tajemstvi-pramenu.jpg 4 313 313

Současnost Když sociální pracovnice Jackie zjistí, že má devět zmeškaných hovorů od své starší sestry Lexie, nebere to příliš vážně. Myslí si, že jde jen o další manickou epizodu, při které Lexie ztrácí kontakt s realitou. O to větší je její šok, když druhý den zjistí, že se Lexie utopila ve starém bazénu u domu jejich babičky. Jackie se vydává do domu, aby protřídila sestřiny věci. Zjišťuje, že Lexie tam byla proto, že se pokoušela odhalit tajemnou historii jejich rodiny a pozemku. Později se sama ponoří do pátrání a zjišťuje, že minulost tohoto místa je mnohem temnější a děsivější, než by si kdy dovedla představit… Rok 1929 Sedmatřicetiletá Ethel Monroeová touží po dítěti, ale všechny pokusy otěhotnět jsou marné a její zoufalství roste. Aby ji její manžel rozveselil, vezme ji na výlet do hotelu ve Vermontu, který leží nedaleko léčivého pramene. Ethel se doslechla, že tento pramen údajně plní přání. Doufá tedy, že se i její přání konečně vyplní. Netuší ale, že pramen stejně tak bere, jako dává…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: audiokniha , Kanopa
Originální název:

The Drowning Kind , 2021


Interpreti: Jitka Ježková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství pramenů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

Dandulka
10.06.2024 3 z 5

No, myslela jsem si, že to bude jiná smršť. Patrně jsem se namlsala a mé očekávání bylo až příliš velké. To se občas stává.

kercah
01.06.2024 5 z 5

Příběh je psaný v několika časových rovinách, ze začátku by se mohlo zdát trochu zmatečné, ale má to svůj důvod a hezky to podtrhuje děj.
Co se skrývá v pramenech, které léčí nevyléčitelné a plní všechna přání?
Dávejte si však pozor na to, co si přejete, nemusí to totiž výzvy dopadnout, tak jak čekáte.


LadaLil
28.05.2024 5 z 5

Skvělé, poutavé, tajemné jako kniha Zimní lidé od této autorky. Tajemný příběh vyprávěný ve dvou časových rovinách je vzorec, který autorka používá, a který podle mého skvěle funguje. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Jako velké plus hodnotím autorčin literární způsob, protože v tomto žánru vzniká hodně béčkových, neuměle vyprávěných knih. Autorka je výborná spisovatelka, postavy jsou přirozené a dialogy jsou plynulé. Knihu vřele doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství pramenů v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených393x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených17x
v Knihotéce284x
v Chystám se číst235x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech2x