Tajemství pramenů přehled

Tajemství pramenů
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503266/bmid_tajemstvi-pramenu-saW-503266.jpg 4 311 311

Když psycholožka Jackie najde devět nepřijatých hovorů od své starší sestry Lexie, zprvu se domnívá, že se jedná jen o další ze sestřiných manických stavů, při nichž se často ocitá mimo realitu. Právě kvůli nim s ní Jackie před více než rokem přerušila kontakt. Druhý den je ale Lexie nalezena mrtvá – utopená v jezírku na babiččině pozemku. Když Jackie dorazí na místo a probírá se věcmi po své sestře, dozvídá se, že Lexie zkoumala historii rodiny a tohoto sídla. A tak se sama rozhodne ponořit do výzkumu a pomalu jí dochází, že toto místo skrývá mnohem temnější minulost, než si vůbec kdy dokázala představit. Píše se rok 1929 a sedmatřicetiletá, čerstvě vdaná Ethel Monroeová zoufale touží po miminku. Ve snaze ji trochu rozptýlit ji manžel Will vezme na výlet do Vermontu, kde byl právě dostavěn moderní přepychový hotel, jenž se pyšní přírodními prameny, velkým lákadlem pro hosty. Během pobytu zde Ethel zjišťuje, že je místní voda opředená legendami. Údajně totiž plní přání. Netuší však, že když jezírko dává, stejnou měrou také bere. Strašidelný, velice čtivý román plný zvratů, z něhož budete mít husí kůži po celém těle. Tajemství pramenů je moderní duchařský příběh, jenž je důkazem toho, že minulost, ač často pozapomenutá, je ve skutečnosti blíž, než si myslíme.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

The Drowning Kind , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství pramenů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (79)

kercah
předevčírem 5 z 5

Příběh je psaný v několika časových rovinách, ze začátku by se mohlo zdát trochu zmatečné, ale má to svůj důvod a hezky to podtrhuje děj.
Co se skrývá v pramenech, které léčí nevyléčitelné a plní všechna přání?
Dávejte si však pozor na to, co si přejete, nemusí to totiž výzvy dopadnout, tak jak čekáte.

LadaLil
28.05.2024 5 z 5

Skvělé, poutavé, tajemné jako kniha Zimní lidé od této autorky. Tajemný příběh vyprávěný ve dvou časových rovinách je vzorec, který autorka používá, a který podle mého skvěle funguje. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Jako velké plus hodnotím autorčin literární způsob, protože v tomto žánru vzniká hodně béčkových, neuměle vyprávěných knih. Autorka je výborná spisovatelka, postavy jsou přirozené a dialogy jsou plynulé. Knihu vřele doporučuji.


LenkaWal
28.05.2024 5 z 5

Super. Opět ne úplně horor, ale příběh pěkně plynul a bavil mě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství pramenů v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených391x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených17x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst233x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech5x