Svetlo kríža v tieni kríža přehled

Svetlo kríža v tieni kríža https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181636/bmid_svetlo-kriza-v-tieni-kriza-181636.jpg 5 18 18

P. Gereonje německý františkánský kněz, který se ve své knize poutavým způsobem dělí o osobní zkušenost s Bohem, který ho doprovázel nejen v jeho duchovní činnosti jako misionáře v Japonsku, ale i přes takové chvíle jako byla vojenská služba během 2. světové války, či následně zajatecké tábory. Díky modlitbě a obětavosti ani extrémně těžké situace nebyly příčinou k zanevreniu na Boha, ale právě naopak, byly způsobem, jak tento františkán a mnozí jiní přes něj, ještě více mohli rozpoznat moc Boží milosti a ochrany.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Serafín
Originální název:

Tödliche Schatten – tröstendes Licht , 1964


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svetlo kríža v tieni kríža. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

martunka
02.06.2023 5 z 5

Za tenhle životopisný příběh jsem ráda. Je v něm plno povzbuzení.

Kelderek
31.08.2022 5 z 5

Absolutně úžasná kniha - čte se jedním dechem jako dobrodružný román (autorovi příhody během války) - ale zároveň velmi hluboká výpověď o síle víry a charakteru člověka odevzdaného Bohu. Doporučuju!


Matematicka
16.04.2022 5 z 5

Ve své knize líčí Gereon Goldmann své osudy především v době druhé světové války a následného pobytu v zajateckých táborech, v letech 1939–1947. Jeho zážitky z tohoto období jsou velice pestré, prostoupené vírou a navíc o nich umí i výborně čtivě vyprávět. Je možná škoda, že se k nám jeho svědectví dostává až teď, osmnáct let po jeho smrti, ale i tak může rozšířit náš pohled na druhou světovou válku a může nám pomoci pochopit a překonávat předsudečné rozdělení na „ty dobré“ a „ty zlé“ ve válce.
Kromě rozšíření pohledu na druhou světovou válku, které považuji za klíčové, mě na knize zaujaly ještě dvě věci. Jednak obrovská síla modliteb řeholních sester, kterou Gereon sám na sobě poznal a později s nimi i na mnohém spolupracoval a mnohých věcí se mu podařilo touto cestou dosáhnout. Jednak jeho jednoznačný důraz na vzdělání: když měl chvíli času, tak studoval (a to dokonce i v průběhu války), když mohl samostatně působit v zajateckém táboře, kladl velký důraz na vzdělání ve víře a založil tam jakýsi institut, na kterém mohli zajatci studovat. V obojím bychom se od něj mohli inspirovat i dnes, v časech mnohem klidnějších, kdy máme více prostoru jeho myšlenky uskutečňovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svetlo kríža v tieni kríža v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x