Svědectví mrtvých přehled

Svědectví mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458101/bmid_svedectvi-mrtvych-pDL-458101.jpg 4 31 31

Z původní sestavy regionálního týmu pro závažné zločiny nezůstal kámen na kameni. Carol Jordanová už není jeho šéfkou, dokonce už není ani vrchní inspektorkou. V ústraní dostavuje dům a léčí se z posttraumatické stresové poruchy. Další nenahraditelný člen týmu, tvůrce psychologických profilů Tony Hill, si ve vězení odpykává trest za vraždu. Jejich úspěšný profesní život skončil. A tak se zbylí členové týmu musejí vyrovnat jak s novým vedením, tak s novými kolegy. Jenže na poklidné sžívání nemají čas. Na pozemku starého zrušeného kláštera je objeveno velké množství lidských ostatků. Ukáže se, že jsou to kostry dívek, které v klášteře před mnoha lety žily – dívek, které trpěly hodně špatným zacházením. Nedaleko jejich hrobů jsou ale odhalena další mrtvá těla, pochovaná poměrně nedávno. Je možné, že spolu tyto hrůzné nálezy souvisí? A jak pátrat po vrahovi nebo vrazích, když si nikdo nic nepamatuje – nebo nechce pamatovat? Carol a Tony mají co dělat, aby je tíživá životní situace úplně nesemlela, a nový případ svých kolegů sledují spíš zpovzdálí. Tým, který trpí nekompetentním vedením, si musí pomoct sám; Paula, Stacey, Alvin a Karim jsou ale dobří vyšetřovatelé, a po úmorném přešlapování na místě se konečně pohnou dopředu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

How the Dead Speak , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svědectví mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

janmac
09.08.2023 2 z 5

Za mě trochu slabší díl. Ale co se děje? Od té doby další nepřelozene/nevydané. Nevíte někdo, proč?

moudivlacek
03.06.2023 4 z 5

Tak jsem se těšila na další díl a zároveň se ho obávala, když tým je bez Carol a Tonyho. Ale nemějte strach, je to dobrá detektivka. Je tu vyšetřování klášterního tajemství, nový způsob života Carol, Tonyho adaptace ve vězení či matka Vanessa a její manipulace. Ale také "boj" starých a nových členů týmu.
Jen ten konec je takový v "mlze". Bude další díl nebo to je otevřený konec? Zkuste to zjistit sami. Toto čtení jsem si rozhodně užila.


alcahanca
09.10.2022 4 z 5

Dočtena celá série Tony Hill, Carol Jordan. Bude ještě další díl? Podle konce posledního díla to vypadá, že by pokračování ještě mohlo být. Všechny knihy série se četly moc dobře, napínavé případy, nevšední mezilidské vztahy. Carol byla skvělá policajtka a šéfová, po tom čím si prošla, obdivuhodná. A Tony? Brilantní mozek a skvělý člověk. Snad s nimi Val ještě neskončila a plánuje další příběhy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svědectví mrtvých v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit11x

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny