Superholky přehled

Superholky https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401716/bmid_superholky-ilt-401716.jpg 4 26 26

Existuje spousta příběhů o superhrdinech. Většinou žijí v New Yorku a mají úžasné superschopnosti, které získali fascinujícím způsobem – Superman přiletěl z jiné planety, Spidermana kousl radioaktivní pavouk, Kapitán Amerika byl vylepšený tajemnou technologií a Wonder Woman je dokonce dcerou boha a královny Amazonek. Když je váš táta bůh, nebo dostanete radioaktivní mutagenní sérum, tak je vlastně dost snadné být superhrdinou. Jenže jsou superhrdinové, kteří nemají vůbec žádné superschopnosti, ani spoustu peněz jako Batman nebo Ironman, aby si vyrobili skvělé obleky a vybavili se spoustou úžasných technických vychytávek. A právě o takových superhrdinech je náš dobrodružný příběh. Pardon, vlastně o superhrdinkách. Protože jde o dvě holky. A věřte nám, když se do toho pustí, běhal by z nich mráz po zádech i samotnému Hulkovi. Ilustrovala Zuzana Čatajová Dobrodružný příběh pro děti od 9 let.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Superholky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Isew
23.11.2019 3 z 5

Mým dcerám se kniha líbila. A to je hlavní, neboť byla psána pro jejich věkovou skupinu. Proto budu hodnotit mnohem lépe, než kdybych ji hodnotila jen za sebe. Osobně mám ke knize mnohem větší výhrady, neboť pachatel je vysoce nepravděpodobný a komplicové pachatele ještě méně. Ona vůbec celá ta zápletka je trochu postavená na hlavu. Ale jak jsem říkala, dětem se to líbilo.

Plague
27.09.2019

Knížka se mi dostala do ruky náhodou a protože byla krátká a a hodila se do výzvy, tak jsem jí čas věnoval. Hvězdičkovat nebudu (dal bych 3), kazil bych průměr. Nemám cvrčka, kterýmu bych to přečetl a pak tady prezentoval jeho nadšení.
Je to opravdu pro děti a asi psané dítětem, takže věřím že je to může bavit. Celý děj provází ta jednoduchá dětská představivost, kdy je všechno možné, nikomu se nemůže nic stát a pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ...... občas se nad tou bezelstnou naivitou prostě jen tak nenuceně usmějete. Hlavně když si vzpomenete, že jsme byli podobní, když jsme stavěli bunkry, pořádali lovecké výpravy s lukem a šípy do lesa a vyšetřovali zločiny z našich vlastních "krabicovů".


Pasadenka
21.04.2019 3 z 5

Knížka je pro hodně mladé ročníky. Dětské knížky mě neděsí, kolikrát jsou i docela zábavné, ale tohle byla tedy pohroma. :) Nebylo to špatné, ale nebylo to ani dobré. Dokonce i nápad vzít populární superhrdiny a přetavit je na naše poměry nezní špatně. Výsledek je však tristní. Jedním slovem infantilní. I medvídek Pooh je infantilní, přesto jeho příběhy mají něco do sebe. Připadá mi, že autorka psala horkou jehlou, jen aby to už bylo pryč.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Superholky v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2018  72%Superholky