Superholky

Superholky https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401716/bmid_superholky-ilt-401716.jpg 4 25 10

Existuje spousta příběhů o superhrdinech. Většinou žijí v New Yorku a mají úžasné superschopnosti, které získali fascinujícím způsobem – Superman přiletěl z jiné planety, Spidermana kousl radioaktivní pavouk, Kapitán Amerika byl vylepšený tajemnou technologií a Wonder Woman je dokonce dcerou boha a královny Amazonek. Když je váš táta bůh, nebo dostanete radioaktivní mutagenní sérum, tak je vlastně dost snadné být superhrdinou. Jenže jsou superhrdinové, kteří nemají vůbec žádné superschopnosti, ani spoustu peněz jako Batman nebo Ironman, aby si vyrobili skvělé obleky a vybavili se spoustou úžasných technických vychytávek. A právě o takových superhrdinech je náš dobrodružný příběh. Pardon, vlastně o superhrdinkách. Protože jde o dvě holky. A věřte nám, když se do toho pustí, běhal by z nich mráz po zádech i samotnému Hulkovi. Ilustrovala Zuzana Čatajová Dobrodružný příběh pro děti od 9 let.... celý text

Isew
Isew
23.11.2019 3 z 5

Mým dcerám se kniha líbila. A to je hlavní, neboť byla psána pro jejich věkovou skupinu. Proto budu hodnotit mnohem lépe, než kdybych ji hodnotila jen za sebe. Osobně mám ke knize mnohem větší výhrady, neboť pachatel je vysoce nepravděpodobný a komplicové pachatele ještě méně. Ona vůbec celá ta zápletka je trochu postavená na hlavu. Ale jak jsem říkala, dětem se to líbilo.

Plague
Plague
27.09.2019

Knížka se mi dostala do ruky náhodou a protože byla krátká a a hodila se do výzvy, tak jsem jí čas věnoval. Hvězdičkovat nebudu (dal bych 3), kazil bych průměr. Nemám cvrčka, kterýmu bych to přečetl a pak tady prezentoval jeho nadšení.
Je to opravdu pro děti a asi psané dítětem, takže věřím že je to může bavit. Celý děj provází ta jednoduchá dětská představivost, kdy je všechno možné, nikomu se nemůže nic stát a pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ...... občas se nad tou bezelstnou naivitou prostě jen tak nenuceně usmějete. Hlavně když si vzpomenete, že jsme byli podobní, když jsme stavěli bunkry, pořádali lovecké výpravy s lukem a šípy do lesa a vyšetřovali zločiny z našich vlastních "krabicovů".


Pasadenka
Pasadenka
21.04.2019 3 z 5

Knížka je pro hodně mladé ročníky. Dětské knížky mě neděsí, kolikrát jsou i docela zábavné, ale tohle byla tedy pohroma. :) Nebylo to špatné, ale nebylo to ani dobré. Dokonce i nápad vzít populární superhrdiny a přetavit je na naše poměry nezní špatně. Výsledek je však tristní. Jedním slovem infantilní. I medvídek Pooh je infantilní, přesto jeho příběhy mají něco do sebe. Připadá mi, že autorka psala horkou jehlou, jen aby to už bylo pryč.

houston
houston
20.04.2019 1 z 5

Ach jo. Franta Kotleta svou dcerku pasoval na spisovatelku a udělal z ní takového malého českého Paoliniho v růžové teplákové soupravičce, aniž by řešil kvalitu samotného jejího dílka. Trochu mě to mrzí. Knížka není dobrá, nicméně chápu. Jíst se musí a kout želízko je třeba, dokud je žhavé.

Majdusak
Majdusak
15.04.2019 5 z 5

Tak to byla milá knížka. :) Pro mě i poučná. Malá (mladá?!) karatistka a atletka jsou pěkně odvážné holky, a přestože jsem čekala spíš nějaké superschopnosti nebo nějaké mládě od Wonderwoman, tak jsem vlastně dostala příběh dost skutečnější povahy. Holky se rozhodly vypořádat s věcmi, se kterými se musí potýkat spousta dětí... taky je fajn zjištění, že dospěláci tu jsou někdy fakticky i od toho, aby "prudili" nebo byli nespravedliví, ale pak jsou i takoví kteří pomoci dokážou a jsou ochotní. Docela mě ten titul překvapil, mile. Tak bravo, Aničko.

Kviky
Kviky
03.04.2019 5 z 5

Skvělá kniha!

lyriq
lyriq
02.04.2019 5 z 5

Vážně nevidím důvod si stěžovat. Je to srozumitelné, čtivé i pro dospělého, prostě pecka. Pokud někdy vyvedu mladý, něco takového jim budu číst před spaním. :)

milunka21
milunka21
27.03.2019 5 z 5

Nespadám do věkové skupiny, pro kterou je kniha psaná, ale autorka mě svým příběhem zaujala a na textu ani není znát, kolik samotné autorce je. Jako malá jsem podobné knihy hltala, takže si dokážu představit, že tato kniha si najde plno svých čtenářek. :-)

soupik2012
soupik2012
17.02.2019 5 z 5

Knihu jsem pouštěla dětem, ale přednes paní Janyškové mne natolik zaujal, že jsem si hned přisedla a zaposlouchala se také. Je to vtipné, zábavné a pro děti to musí být úžasné dobrodružství. Je to opravdu jenom pro děti, protože ten závěr byl více méně naivní, ale to se u dětské knížky musí tolerovat. Hodnotím s přihlédnutím, že je to dětská kniha.

jan8470
jan8470
03.01.2019 5 z 5

Dcera by dala i šest a to je jí teprve osm.

Autorovy knížky

2018  73%Superholky

Kniha Superholky je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x