Srdcem mojí babičky přehled

Srdcem mojí babičky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522242/bmid_srdcem-moji-babicky-GqG-522242.jpg 5 81 81

Ztráta baletní kariéry a přerušení kontaktů s rodinou u Ester vyústí v celkový nezájem o vlastní zdraví i dění v protektorátě. K soukromým tragédiím se brzo přidává i hrozba totálního nasazení. Ester by udělala cokoli, aby se mu vyhnula – dokonce by si vzala i úplně cizího muže. Co na to mladý partyzán Tonda? A jaké tajemství skrývají deníky Židovky Julie, které Ester dostane do opatrování? Pod tlakem okolností je mladá žena nucena hrát vabank o svou existenci, lásku a štěstí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcem mojí babičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

denisa7430
17.05.2024 5 z 5

„K přežití potřebujeme lásku. Bez lásky není svět, především není co budovat.“

Lovana
25.04.2024 5 z 5

Kniha Jménem mojí sestry se mi moc líbila, takže jsem věděla, že si určitě přečtu i pokračování. Byla jsem zvědavá, jak se mi tento díl bude líbit, protože jsem si Ester zdaleka neoblíbila tolik jako její sestru Soňu.
Ale v tomto pokračování dostane možnost Ester blíže poznat a pochopit, proč se chová, tak jak se chová.
Čtení opět, vzhledem k době, ve které se odehrává, nebylo úplně jednoduché, ale přesto byla kniha velmi čtivá, stránky utíkaly jedna za druhou a mě bylo, stejně jako u první knihy líto, že kniha nemá stran více.
Velmi jsem ocenila možnost lehce vidět příběh i „z druhé strany“ a to díky scénám, ve kterých došlo k bombardování Drážďan.
Na konci knihy bych ještě určitě ocenila rozvinutí osudů dvou vedlejších postav, tak třeba se dočkáme dalšího pokračování, kde se nám i toto vysvětlí.
Kniha byla velmi čtivá, příběh z období 2. světové války, který se nezbývá přímo koncentračními tábory, ale ukazuje, jak žili obyčejní lidí, zároveň propojení historické a současné linky, přesně toto mám v knihách z tohoto období ráda. Malinko více se mně osobně líbil první díl, ale opravdu jen o malý kousek a těším se na případné pokračování či jinou knihu autorky.

Hodnocení 4,5*/5*


Safrika
07.04.2024 3 z 5

Cetlo se rychle, pohodove, mozna se mi libilo o trosku vice nez prvni dil. Takove pohodobe cteni, stale jsem cekala koho si nakonec vzala :).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Srdcem mojí babičky v seznamech

v Přečtených108x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech4x