Deň ako stvorený pre vážnu známosť přehled

Deň ako stvorený pre vážnu známosť https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165450/bmid_den-ako-stvoreny-pre-vaznu-znamost-tSW-165450.jpg 4 279 279

Ešte viac ako láska ovplyvňuje manželstvo spoločenské postavenie, majetkové pomery alebo aj len staré šrámy na duši. Päť noviel o partnerských konfliktoch, ktoré končia v manželskej poradni, na súde či súkromnou tragédiou, napísala Zdena Frýbová so zaujatím pre psychológiu postáv, jedinečnosť ich príbehov a tiež so zmyslom pre humor, ktorý môže v živote všeličo vyriešiť.... celý text

Romány Literatura česká Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Bradlo
Originální název:

Den jako stvořený pro vážnou známost , 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deň ako stvorený pre vážnu známosť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

jant02
22.04.2024 2 z 5

Tohle bylo šlápnutí vedle.
Očekával jsem hutný text s propracovanou psychologii postav, ale dostalo se mi jen lehkého rádoby humorného čtení k vodě. A to post normalizační výrazivo... (...přečin proti majetku v socialistickém vlastnictví...), víckrát raději ne. Nakonec autorka, slovy svého hlavního hrdiny, dílo sama zhodnotila: (...Stačilo by na nudný a rozvleklý román, kdybych chtěl vylíčit, jak klikatými stezkami jsem se dobíral objektivní pravdy o tom, co Šíma spáchal a jaké byly jeho motivace...)
Na závěr mohu jen zkonstatovat, že Frýbová není Kundera.
Bohužel.

DzordanoChruno
30.08.2023 4 z 5

Stavil by som sa, že autorka opisuje reálne postavy v reálnych situáciách. Ťažko uveriť, že tak dokonale vykreslené osudy a zápletky sú iba vymyslené. Prvé dve poviedky ma trocha nudili, ale potom som za začítal a našiel som tam aj kus vlastných slabostí. Každá postava má čosi do seba, ale Holománek je kráľ!


Nofar197
12.12.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších knih paní Frybove. Nejvíce mě zaujala kapitola o infantilnim manželství Patricie a Norberta, které nakonec skončilo pro jednoho z hlavních protagonistů naprosto katastrofálně, a Malý velký boss. Holmankovymi eskapadami, přiznávám, jsem se bavila, i když je mi jasné, že soužití s takovým člověkem muselo být pro jeho rodinu peklo. Opravdu škoda, že ke konci své plodne kariéry paní Frybova už nebyla schopná napsat knihy typu Z neznámých důvodů nebo Den jako stvořený pro vážnou známost. Ale to jsem odbocila.Knihu doporučuji jsem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deň ako stvorený pre vážnu známosť v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených482x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených26x
v Knihotéce214x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x