Smrtící vzdělání přehled

Smrtící vzdělání https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534698/bmid_smrtici-vzdelani-65fbe28204b2f.jpg 4 312 312

Scholomance série

1. díl >

Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák. Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nejmocnější temnou čarodějkou a ničitelkou světa v jednom, což valnou většinu jejích spolužáků z kouzelnické školy vcelku přirozeně odrazuje. Nikoho nezajímá, že se sama ze všech sil snaží předurčení zlomit, jenže ani mimořádná píle a snaha najít spřízněné duše není dívce nic platná. Osamělost si už začala vybírat daň a dělá z ní snadný terč pro záludné tvory, jimiž se tento specializovaný ústav hemží. Podlé čáry, hladoví malové i další lidožravé obludy tu číhají na každém kroku. A navíc pozor na všeobecně oblíbeného dobroděje Oriona Lakea, studenta ze zazobané rodiny a ochránce slabých a nevinných! Už dvakrát Galadriel zachránil před nejhorším. Co může mít za lubem?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

A Deadly Education , 2020


Interpreti: Veronika Lazorčáková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtící vzdělání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (79)

DK197
22.04.2024 3 z 5

E-KNIHA: Já se přiznám bez mučení, že kniha pro mě byla mírným zklamáním. Autorka má totiž velmi zvláštní tendenci psát o fiktivních světech (brutálně originálních a zajímavých), jejichž fungování a postavy v něm vám moc nepředstaví. Jen tak lehce a zbytek si domýšlíte mezi řádky. Což může působit zajímavě. Jenže tady máme například spoustu potvor, co chtějí hlavní hrdiny zabít. Ale u některých z nich máme pouze jméno. Někde tedy i vágní popis. Fantazie by byla, ale co to víc promyslet? Celý ten svět mi vůbec přijde vratký a nepromyšlený, a mnohdy příliš abstraktní. A aby toho nebylo málo, postavy mi byly vlastně ukradené. Konec možná napínavý byl. Protože se tam mělo odehrát něco nemožného. Jenže jak to celé autorka zpracovala, působilo hrozně jednoduše. A neměly by mimochodem díly v sérii gradovat? Pokud tady byl konec takový, jaký byl, co víc by ještě mělo přijít? A nejblbější na tom je, že mě to minimálně prozatím nezajímá. ... Takhle to vypadá, že je ta knížka vážně hodně blbá a měla bych jí dát méně než tři hvězdičky. Ale já z ní měla obecně spíš pocit, že je příběh nedokonale rozpracovaný a cítila jsem, že mě nebaví možná i proto, že v tomhle případě opravdu nejsem cílová skupina. Kdo ví. Za mě slabé 3 a znám série, které mě zajímají víc.

ValiPages
16.04.2024 3 z 5

No, plánovala jsem jí dát spíše tři hvězdičky, ale ten konec to vylepšil. Tuhle knížku jsem kupovala, když jsem vlastně jen věděla, že je o nějaké škole a že jsou tam čarodějové. Bylo pro mě docela těžké si zvyknout na to, že prostě jde hlavní hrdinka a najednou na ni zaútočí nějaká příšera. Věc, která mi úplně nejvíc vadila na téhle knížce, byla El. Nebo spíš ne, že by mi doslova vadila, líbilo se mi, že nebyla dokonalá, ale na druhou stranu si myslím, že to autorka trochu přehnala. Chápu, že když někdo žije v takových podmínkách a nemá tak silné nervy, tak se občas trochu rozlobí, ale tohle bylo až moc. El se reálně rozlobila na každé druhé stránce, hlavně kvůli nesmyslům. Ale jinak se mi knížka líbila. Celou situaci vylepšoval samozřejmě Orion.:)
Časem si určitě přečtu i ostatní díly.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)


knizni.taurus
16.04.2024 5 z 5

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s nakladatelstvím HOST a moc jim děkuju za zaslání :)

Ha! Už dlouho jsem nečetla fantasy knihu, ve které mi hlavní hrdinka vždycky vysvětlí o co se jedná a tak nemáte pocit, že jste ve vodě, kam vás někdo hodil a vy ještě nezvládáte plavat. :D

Galadriel jsem si zamilovala. Její sarkasmus, humor a to, že je spíš typ grumpy cat. Mám ráda knihy psané ich formou, to je prostý fakt. Tady jsem to vyprávění milovala ještě o dost víc. Neskutečně mi sedlo, jak nás Galadriel prováděla celou školou a samotným ročníkem. Jak mi vysvětlovala principy a pravidla školy, co se musí dělat, co se nesmí dělat (nebo jako můžete, ale draze za to zaplatíte). Hele mě ta holka prostě přirostla k srdci.

Je tady hodně kladen důraz na ten magický svět, takže těm kdo neholdují tomu, že je romantická linka to hlavní, si tady přijdou na své. Děj je poměrně jednodušší v tom, že jste ve škole a prostě se snažíte, abyste neumřeli na každém kroku.

Jediné co, dlouho trvá než se začtete. Ale jakmile si zvyknete na styl psaní, tak byste to ani jinak nechtěli. Druhá věc, je tady hodně informací, fakt přehršel, takže počítám, že já jako študák bych umřela hned v prváku. :D

Je to originální, docela akční, zajímavé a se skvělými postavami (tady čekám, že se víc odváže Orion, ten byl takový zakřiknutý hrdina) i spoustou příšer. Svět byl vymyšlený na výbornou, a já se těším co naše hrdiny čeká v dalším ročníku.

Miluju a jdu číst druhý díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (2)

Když jsme se vracely, už jsem to nevydržela: „Jenom by mě zajímalo - proč? Co jsem kdy udělala, že lidem tak vadím?“ Čekala jsem obvyklé důvody: jsi hrubá, jsi chladná, jsi zlá, jsi vzteklá, všecky ty věci, co lidi říkají, aby to vypadalo jako moje chyba. Ale ona si mě prohlédla, svraštila čelo, jako kdyby o tom opravdu přemýšlela, a pak rozhodně prohlásila: „Působíš, jako kdyby mělo pršet.“


Moje máma říkala, že všichni kluci tajně nosí ve spodkách ochočeného mala, a když s nimi holka zůstane sama, tak ho vypustí.


Kniha Smrtící vzdělání v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených377x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených40x
v Knihotéce204x
v Chystám se číst336x
v Chci si koupit115x
v dalších seznamech10x