Smrt Krále Šumavy přehled

Smrt Krále Šumavy https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212582/mid_smrt-krale-sumavy-212582.jpg 4 63 63

Kdo byl ve skutečnosti slavný pašerák Kilián Nowotný, přezdívaný Král Šumavy? Na čem a kdy vydělal svůj první milion? A jak dokázal celé roky unikat přes česko-bavorskou hranici? Vydejte se s Martinem Sichingerem do nitra šumavských hor, po dávných stezkách, ke starým příběhům.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt Krále Šumavy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

sakro
14.04.2024 5 z 5

V knihovně jsem víceméně náhodně sáhl po knize, která mě zaujala titulem. Možná bych se měl zastydět, ale autor mi neříkal vůbec nic. Kniha mě však "chytla" od počátku a přestože, jak se mimochodem zmiňují i někteří předešlí recenzenti, je zřejmě určena spíš mladší generaci, nadchla i mě. Určitě si vyhledám i jiné autorovy knihy. Přestože jsem dal pětihvězdičkové hodnocení, jednu opravdu velkou připomínku mám. Je to něco, co při čtení ostře drásalo mé smysly. Nejsem schopen posoudit, zda je to chyba autora nebo iniciativa editora, nicméně si myslím, že by se v české literatuře nemuselo vyskytovat špatné skloňování názvu obcí. Že rodina přijela do Svinné Lady, anebo že Tomáš chodil do školy v Borové Ladě je z hlediska české gramatiky opravdu špatně. Naštěstí to vše zachránil příběh samotný a mé hodnocení je za něj.

ArwenAragorn
07.12.2023 4 z 5

70%
Podal jsem jí první opečený špekáček. Potom jsme seděli a mlčky jedli pod zářivými hvězdami, na kraji Chalupské slatě, která už navždy zůstane domovem Kiliána Nowotného, protože ji prochodil jako nikdo jiný.
____________________________________________________________________________
Pěkná knížka určená spíš pro mládež.
Dvanáctiletý Tomáš odjíždí z Prahy na Šumavu, na samotu poblíž Kvildy. Skamarádí se s podnikavou spolužačkou Terezou a zažívají spolu dobrodružství, při kterých se dozvídáme něco pravdy o slavném Králi Šumavy, Kiliánovi.
Ráda jsem se s dětmi toulala po Šumavě, dočetla jsem se o natáčení filmu a filmu Král Šumavy, jsou tady vyvráceny nesmysly, které se ve filmu vyskytují, a to všechno pěknou čtivou formou.
Doporučuji!


mila2411
11.11.2023 5 z 5

Přesto že jsem čekal něco úplně jiného, tak velká spokojenost.

všechny komentáře

Související novinky (1)

57 nových eknih zdarma ke stažení

22.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt Krále Šumavy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit5x