Smrt hraje vrhcáby přehled

Smrt hraje vrhcáby
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524873/bmid_smrt-hraje-vrhcaby-65339ee7b1855.jpg 5 35 35

Tadeáš z Příhraz série

< 3. díl >

Když je Tadeáš z Příhraz obviněn, že liknavou správou svého území, na kterém se usídlila tlupa bezcitných lapků, zapříčinil smrt Vnislava z Vyskeře, mladého šlechtice ze sousedního panství, rozhodne se jednat. Společně s velitelem hradní posádky Jozífkem se vrhá do pátrání. Je odhodlán učinit vše, aby očistil své jméno a zachránil tak rodovou čest. Záhy se ale ukáže, že situace je mnohem složitější… Vynořují se nové skutečnosti a s nimi související podezření. Když už se zdá, že má pachatele nadosah, dochází k dalšímu zločinu. Tadeáš se tak vrací na samý začátek vyšetřování. Znovu se utvrzuje v tom, že není radno kdekomu věřit, krásné ženy nevyjímaje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt hraje vrhcáby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Snílek1980
07.06.2024 5 z 5

Podle mě úplně nejlepší knížka z celé série. Pan Tadeáš je tady sympatičtější než v předchozích dvou dílech, možná proto, že je doma mezi svými, neboť očividně cizí lidi nemusí. Detektivní linka byla tradičně napínavá a dlouho trvalo, než jsem odhalila pachatele. Nejvíc mě ovšem bavilo osvětlení prvního setkání Tadeáše s jeho pomocníkem Vítkem. I když jsem z předchozích dílů samozřejmě věděla, jak to s Vítkem dopadlo, držela jsem mu celou dobu palce a trpěla spolu s ním při jeho četných těžkostech.

Modrina
22.04.2024 5 z 5

Sice nechápu, proč jsme se posunuli zpátky v čase, ale na funkci to nemá vliv. Trochu zamotané, ale mně se příběh líbil.


pujec
03.04.2024 4 z 5

Ve třetím díle se konečně dozvíme, jak se dali Tadeáš a Vítek dohromady. Chronologicky je to tedy díl první a řekla bych, že zatím nejšmrncovnější. Je skvělé, že se všechny postavy od rána do večera nečervenají, jak tomu bylo v předchozích dílech. Co mi ale pořád vadí, je šílená servilnost všech vůči Tadeášovi. Možná to tak dříve bylo a já jen nahlížím špatně optikou moderního člověka. Každopádně kdyby toho ubylo, byla by kniha kratší, což by nebylo na škodu. Začátek mi přišel hodně zdlouhavý.
Děj se pořádně rozjede až s druhou vraždou a děj získává spád. Dokonce padnou asi 2 ironické hlášky. Tadeáš působí méně jako vycpaný, zkrátka konec dobrý, všechno dobré.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt hraje vrhcáby v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x