Svědectví uloupené dýky

Svědectví uloupené dýky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506419/bmid_svedectvi-uloupene-dyky-CzE-506419.jpg 4 38 13

Tadeáš z Příhraz série

< 2. díl >

Poté, co Tadeáš z Příhraz splní úkol zadaný mu samotným panovníkem Václavem II., vydává se společně se sluhy Vítkem a Prokopem zpět na své panství. Cesta zpočátku probíhá v poklidu, záhy se ale mění na boj o holý život, když jsou přepadeni tlupou lapků. Útok se podaří odrazit, během něj je ale vážně raněn Tadeášův společník Vítek. Tadeáš se proto rozhodne zdržet se nějaký čas v šenku, jen kousek od místa, kde ke střetu došlo. Dokáže Tadeáš i tentokrát dostát pověsti obratného vyšetřovatele a odhalit viníka hrdelních zločinů, nebo se bez pomoci věrného Vítka neobejde a pachatel mu proklouzne mezi prsty?... celý text

Přidat komentář

Myllan
07.03.2024 5 z 5

Jen malá připomínka: opravdu se za vlády Václava II. používal v Čechách na psaní poznámek papír (kapitola 12)?
Jinak mohu knihy M. Novotné doporučit všem milovníkům historických detektivek :)

katallinka
21.12.2023 3 z 5

Opět jsem poslouchala jako audioknihu a zpracování bylo naprosto skvělé. Nicméně příběh mě bavil méně než první díl. Zápletka byla zajímavá, ale děj mi připadal zdlouhavý. Čtu podobných detektivek hodně, takže hodnocení se dost odvíjí od toho, že jsou i lepší. 3,5* a určitě budu pokračovat, doufám, že v příštím díle se Vítek zase více zapojí, tentokrát mi chyběl. Prokop je taky fajn, ale je to takový hladový popletla.


Honey0105
10.12.2023 4 z 5

Po prvním dílu jsem se rovnou vrhla do pokračování. Znovu jsem si poslechla v audiu. Pan Hruška opět nezklamal a knihu velmi dobře namluvil. Příběh se mi možná líbil o trochu více, nežli ten první, ale velký rozdíl v tom nespatřuju. Příjemné a nenáročné. Nebylo by možná na škodu trochu více přiblížit hlavní postavy. Pan Tadeáš působí občas poměrně náladově. Nemůžu ale říct, že by mi to čtení nějak zkazilo a rozhodně se těším na další díly.

Opatov
26.11.2023 5 z 5

Tadeáš s Vítkem se vracejí domů, ale cestu musejí přerušit kvůli zranění Vítka. V šenku začíná nové vyšetřování, je ale složitější, než se původně zdálo. Tadeášova družina se postupně rozrůstá, takže se těším na další díly na audiu....

zazvorka
24.11.2023 3 z 5

Historické detektivky mám v oblibě, tak jsem ji v knihovně v rychlosti popadla, netušíc, že patří do série. Nevadilo to, k prvnímu dílu se určitě vrátím a těším se i na třetí. Je to příjemné, nenáročné čtení. Váhala jsem mezi trojkou a čtyřkou, ale nakonec za tři. V určitých chvílích se mi text zdál těžkopádný. Zejména v pasážích, v nichž mluví, či uvažuje pan Tadeáš. Žádný sympaťák- prezentován jako cituplný lidumil, nicméně většinou se choval neurvale, překotně mluvil a jednal, choval nepříjemně. Jeho postava na mě působila dost nekonzistentně. Celkově mi chybělo lepší prokreslení charakteru hlavních aktérů. Snad by pomohlo, kdyby jich bylo o něco méně, bylo by pro každého více prostoru. Každopádně však se mi příběh líbil.

hana1039
13.11.2023 5 z 5

Audiokniha:
Zase jsem si poslech užila,jako pokaždé,nejen příběhem, ale velkou zásluhu má taky p.Libor Hruška, který vás svým hlasem provází dalším dílem( mimochodem úžasný hlas),kdy Vítek se zotavuje v krčmě po útoku, zatímco Prokop s p.Tadeášem se pustí do pátrání... přece nemůžou odjet, aniž by dopadl zločince, že :-)) ??
Už se těším na další díly v audiu !!!

Turlogh
04.11.2023 3 z 5

Opět ucházející historická detektivka, více mordů, boje a vyšetřování než v díle předešlém. Tadeáš stále nabírá nové sluhy, je to takový středověký lidumil... Jinak mi děj přišel trochu chaotický, Tadeášovy reakce na okolní dění místy dosti podivné či nelogické, ale číst se to dalo. Žádná pecka, nicméně vcelku obstojné. Howgh.

Vesmich
02.11.2023 3 z 5

Po seznámení s dvojicí, trojicí "vyšetřovatelů" v Nymburce a okolí, jsem se s nimi posunula blíž ku Příhrazům. Tímto tempem se tam kluci ovšem hned tak nedohrabou, zato se stále rozmnožují. Koně taky. Nemůžu říct, že by mě to extra bavilo nebo že by to byla nějaká literatura nebo že by to o něčem bylo nebo že by se něco strašného stalo, kdyby to nebylo napsané vůbec. Taky mi nikdo z nich není sympatický. Tadeáš mi přijde jako nabubřelý fouňa a kapoun, Vítek se věčně utápí v pochybnostech a ten třetí se soustavně pokouší zavrtat Tadeášovi ...tam. Takže proč to teda čtu? Nevím vlastně...A přečtu si i další díl? Myslím, že ne. To jsem si po tom prvním myslela ale taky a pak jsem si tento přečetla...

Modrina
22.06.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh. Zdá se, že autorka je další z těch, u nichž doufám v grafomanii. :) Kdo nečetl první díl, klidně si tenhle přečíst může. Ale jako u (snad) všech sérií - o něco se ochudí. Velmi doporučuji! Jen ty chyby... To už opravdu neexistuje funkce korektora?

Winoga
29.05.2023 5 z 5

Knihu jsem dostal jako dárek, takže jsem neznal ani téma a ani autorku. Byl jsem velmi příjemně překvapený dobře vykresleným dějem i zápletkou. Těším se na další díly.

Márinka
22.05.2023 4 z 5

Příběh je velmi čtivý a napínavě gradující. Už dlouho se mi nestalo, že bych v každé volné chvilce mezi víkendovým vařením, pečením, praním a žehlením usedala do ušáku a četla a četla... Škoda těch tiskových a pravopisných chyb ...

kolacky
09.04.2023 4 z 5

Opět dobré čtení. Šikovná zápletka s lupiči a dýkou, která... nebudu prozrazovat, přečtěte si!

hanzmb
04.04.2023 5 z 5

Autorka dostihy s Bauerem a Vondruškou zjevně myslí vážně. Co půlrok to nová kniha. Tato je dalším dílem z poslední zahájené série vydávané Mobou. Zjevně tam mají stejný vkus jako já a spisovatelčiny nápady se jim líbí. Jinak zápletka i její řešení na velmi slušné úrovni. Řemeslo zvládá autorka knihu od knihy stále lépe a lépe. Jen malou připomínku. Tadeáš se objevil z ničeho nic jako známý vyšetřovatel povolaný Václavem II. a ani v tomto díle se toho o jeho osobě moc nedozvíte. Chtělo by to nějaký předsunutý díl o jeho začátcích. (Třeba autorka taky chodí na DK a přání mi splní :-) .) Jak bych si její knihy neužíval když 1. série je ze Znojemska, kde jsem rok vojákoval, jedna z postav 2. série pochází ze vsi, kam celý život jezdím na chatu a tento příběh z 3.série mám přes kopec v Bakově. Jen místo zde uváděné hospody je dneska u dálnice známá restaurace Letadlo. Jak to ta dáma z KV žijící v Praze dělá nevím :-) .

Autorovy další knížky

Martina Novotná
česká, 1983
2022  83%Záhada zmizelého šlechtice
2022  73%Prokletí hradu Mydlovar
2021  82%Ďábel z Frejštejna
2023  87%Svědectví uloupené dýky
2020  85%Vražda nepočestné panny

Kniha Svědectví uloupené dýky je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x