Slušní lidé přehled

Slušní lidé
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535746/bmid_slusni-lide-660ffd264c536.jpg 4 876 876

Jednou ráno otevře Pete Riley dveře cizímu člověku a uslyší zprávu, která jemu i jeho partnerce Maddie promění život v noční můru. Dozvědí se totiž, že jejich syn byl v porodnici omylem zaměněn a už dva roky vychovávají cizí dítě Zatím poslední psychologický thriller bestsellerového autora Té přede mnou nebo Dokonalé manželky se dotýká otázek souvisejících s rodičovstvím, vztahy a především s morálkou: Projevuji dítěti dost lásky a dokáži správnou výchovou ovlivnit jeho vrozené vlastnosti? Mohu partnerovi za všech okolností a ve všem věřit? A především: mám právo chovat se k druhým, jako se oni chovají ke mně, a zlo oplácet zlem?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Playing Nice , 2020


Interpreti: Matouš Ruml , Marie Štípková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slušní lidé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (258)

D.-e.-e.-
08.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Dovolte mi přemýšlet nahlas. Kdo vyndal identifikační štítek z transportního inkubátoru Davidovi víme. Kam se však poděl ten Theův? Aby byla záměna vůbec možná, musely by se pochopitelně ztratit oba! Celou dobu jsem čekala na vysvětlení. Konec i příslušné pasáže četla několikrát, ale marně. Na "zakopaného psa" jsem nenarazila. Kdyby se to někomu přece jen povedlo, napište mi prosím sem nebo do vzkazu. Budu za to vděčná. Takto bych řekla, že v knize autor nechal parádní díru. Nechává nesmyslně polemizovat manželku Petera o všelijakém poposunutí inkubátoru a přitom to hlavní nikoho nezajímá a všem jakoby uniká. I zde v komentářích mohu vidět, že tato chybějící - a přitom pro knihu tak zásadní - informace nikomu nechybí. Nechápu. Pominu-li však tuto nesrovnalost (jedna taková byla i u knihy Ta přede mnou, zřejmě tedy autorův nešvar), musím přiznat, že mě příběh bavil velmi. Krátké kapitoly mě jen stěží dovolovaly knihu odkládat a já četla při všem, při čem se to jen trochu dalo. :-D

Obdržela jsem zprávu od jedné milé uživatelky se zmínkou o tom, že Theo elektronický náramek neměl. Bronagh nedodržela předpisy. Uvádím zde odpověď, abyste lépe pochopili, o jakou věc mi jde: Dobrý den. Jste moc hodná, že píšete. Když rovnou přejdu k věci, tak říkám: To samozřejmě ano, elektronický náramek neměl. Nebo ne hned. O té zmiňované pasáži s krytím Bronagh a důkazní fotkou vím. Nicméně tento náramek se v knize připevňoval právě na základě papírového převozniho identifikačního pásku, který - jak také padlo v rozhovoru Bronagh s Peterem (stř. 191 a 192) - se umísťoval buď do převozního inkubátoru před cestou ze soukromé do statní nemocnice, nebo se vkládal přímo do převozního vaku k miminku. Bylo tam zmíněno, že se raději volí varianta štítku v převozním inkubátoru, aby dítě otevřením vaku nepřišlo o teplo... Davidovi tento papírový pásek z inkubátoru ještě před umístěním do klasického inkubátoru vyjmula Lucy a sestře Paule nahlásila, že se v inkubátoru nachází její dítě a dle toho byl právě touto sestrou zaregistrován do PC (str. 360). Jenže pak přece musela Bronagh přijít pro druhé dítě a dříve či později by pásek s označením jména musela najít. I kdyby automaticky předpokládala, že jde o dítě Petera, když dítě Lucy odjelo s Paulou, musela by na štítek zkrátka narazit, když ho nikdo nevzal ani nevhodil k Davidovi. Takže stále nejsem přesvědčená, že je kniha bez chyby, ale mnohokrát vám děkuji za snahu.

nada3314
03.06.2024 5 z 5

Tvorbu J.P. DELANEY mám moc ráda. Proč jsem tak dlouho otálela s přečtením této knihy, nedokážu posoudit. Ještě, že jsem se zapojila do projektu měsíční lisovačky a tento psychologický román mi padl na květen. Tohle bylo neskutečné! Čtivé, napínavé, boží! Doporučuji všem, koho potkám.
Pokud knihu máte doma, na nic nečekejte a hned začněte číst! Stojí to za to! Doporučuji moc!


kurama45
06.05.2024 4 z 5

Vďakabohu, že nie som ani jedna z postáv v knihe, ani jedna jediná… Slušní lidé je slušný psychotriler so všetkým, čo k tomu patrí: nechýba napätie, zaujímavé zvraty v deji, temné a menej temné tajomstvá, frustrácia, ale i nádej a akurátna štipka predvídateľnosti. Nedokázala som prestať čítať a občas ma až trhalo pretočiť na koniec knihy, aby som zistila, ako to celé dopadne. Vydržala som a odmenou mi bolo ďalších pár prekvapení. Klobúk dole.

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slušní lidé v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených1 149x
ve Čtenářské výzvě296x
v Doporučených52x
v Knihotéce358x
v Chystám se číst495x
v Chci si koupit133x
v dalších seznamech13x