Slunce života přehled

Slunce života
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535255/bmid_slunce-zivota-66056ed268d8b.jpg 4 15 15

Román o hledání vlastní hodnoty, o snaze vystoupit z vlastního stínu a najít ve svém životě slunce. O zdánlivě lehkém úkolu najít lásku k sobě samému, obejmout se. Hlavní hrdinky hledají svého zachránce, který je má uzdravit. Bohužel zachránce, jak to tak v běžném životě chodí, ne a ne se dostavit. Hrdinky ztrácejí naději a ocitají se na dně svých životů. Jsou nucené postavit se tváří v tvář svým traumatům. I když se navzájem znají celá léta, až nyní se doopravdy poznávají a objevují sílu skutečného přátelství. Samotné přátelství jim ale k uzdravení nestačí. Uvědomí si tyto mladé ženy, že jediným zachráncem v jejich životech mohou být pouze ony samotné?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slunce života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

renulka16
15.07.2024 4 z 5

Slunce života je perfektně napsaná kniha. Přesto, že obsahuje závažná témata, je opravdu velmi dobře zpracována.
Jsou témata, která jsou stále tabu. Obzvlášť téma, co se týká mateřství.
Je sice hezké, že se mateřství snaží veřejnost vykreslovat toto období jako nejkrásnější v životě, ale myslím si - ne, vím, že by se o tom mělo mluvit. Hodně mluvit. Sdílet vlastní zkušenosti, protože když se to stane vám, je to těžké. Sakra těžké. A nejhorší je, když vám ani ten nejbližší nevěří.

Tato kniha mě vrátila o nějakých pět až šest let zpátky a tím na mě působila opravdu depresivně. Není nic horšího, když se vám začne vybavovat to, na co chcete zapomenout.

Kromě tohoto je zde ještě daleko vážnější téma, ale to si přečtěte sami a přesvědčte se, jak autorka umí zatahat za vaše emoce :).

A jedna malá rada - nevěřte tomu, jak se lidi prezentují na okolí. Nikdy nevíte, jakým bojem si prochází.

verka5083
14.07.2024 5 z 5

Tento román je skutečným klenotem, který osloví každého čtenáře hledajícího hlubší smysl a porozumění ve svém životě. Autor bravurně zachytil snahu hlavních hrdinek najít vlastní hodnotu a vystoupit z vlastního stínu, aby objevily slunce ve svém životě. Téma hledání lásky k sobě samému a potřeby obejmout se, je prezentováno s takovou jemností a hloubkou, že se čtenář nemůže odtrhnout.

Styl psaní je jednoduchý a přístupný, což dává knize lehkost oddechové četby, ale zároveň se dotýká složitých a náročných životních témat. Právě tato kombinace mě na knize nadchla nejvíce. Každá stránka vás vtáhne do děje a nutí vás pokračovat, abyste zjistili, jak celý příběh skončí.

Zvláště oceňuji způsob, jakým autor vykresluje vnitřní boje hlavních hrdinek. Kniha mě tak zaujala, že si myslím, že by měla být povinnou četbou pro každého studenta střední školy. Pomohla by jim lépe pochopit sebe sama a najít cestu k vlastnímu sebevědomí a hodnotě.

Jedinou výtkou, kterou mám, je délka knihy. Ráda bych viděla více rozepsané životy hlavních postav, zejména jejich minulost, která by pomohla lépe pochopit jejich současné chování a problémy. Často jsem přemýšlela nad tím, co je vedlo k jejich rozhodnutím a jaké zkušenosti formovaly jejich osobnosti.

Celkově je tato kniha skvělým dílem, které v sobě spojuje jednoduchost a hloubku. Doporučuji ji všem, kteří hledají inspiraci a povzbuzení na své cestě k sebepoznání a sebepřijetí.


Kami06
17.06.2024 5 z 5

Kniha je velice silna, urcite probira temata, ktera zasahuji do mnoha zivotu.
Osobne mne to velice zasahlo a hodne donutilo premyslet..
Kniha je krasne napsana a je velice citliva.
Nemam co vytknout a urcite vrele doporucuji

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Slunce života v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2024  89%Slunce života