Slovník cizích slov přehled

Slovník cizích slov https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176795/slovnik-cizich-slov-176795.jpg 5 33 33

Osvědčený a školní praxí i nejširší veřejností s úspěchem užívaný Slovník cizích slov vyšel v novém rozšířeném a upraveném vydání (3. vydání). Je rozšířen a doplněn o slova (hesla) a nejnovější výrazy cizího původu, jež se v poslední době uplatňují v českém jazyce Odráží tak posun ve slovní zásobě na počátku druhé dekády 21. století. Zachycuje změny v oblasti společenských, přírodních, technických, ekonomických a právních věd. Uplatní se ve školní práci všech typů škol, ale i v podmínkách nejširší společenské praxe.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slovník cizích slov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

JPBelmondo
28.10.2023 5 z 5

Slovníků tohoto typu bylo vydáno mnoho. Některé byly svým obsahem poplatné době (obsahovaly zejména hesla politická), novější jsou zase velmi jednoduché, svým obsahem takřka zbytečné. Tento dokáže laikovi jednoduše a stručně vysvětlit slova z jakéhokoliv oboru, třeba i vědeckého, srozumitelně. Žádné výtahy či výňatky, zkrátka takřka 800 stran, kde najdete význam snad všeho, na co si jen vzpomenete. Jeden z nejlepších slovníků tohoto druhu, který byl kdy vydán. V mé knihovně rozhodně nesmí chybět.

Hoblinka
24.10.2023 5 z 5

Dílo, které má co nabídnout i v době internetu.


dmatej
20.02.2023 5 z 5

V době, kdy ještě nebyla Wikipedie, úžasná kniha - člověk ji otevřel na náhodné stránce a dozvídal se hromadu věcí o světě a jeho historii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slovník cizích slov v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
v Doporučených5x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x