Ženská, pro kterou bych vraždil přehled

Ženská, pro kterou bych vraždil https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218373/mid_sin-city-2-zenska-pro-kterou-bych-v-P1v-218373.jpg 5 239 239

Sin City série

< 2. díl >

Je další horká noc. Vyprahlá, vzduch se ani nehne. Noc, která dokáže z lidí vypotit jejich nejtajnější choutky. Dwight hloubá o tom, na kolik způsobů to zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Kdyby se vyhrabal z otupělýho šedivýho pekla, který si udělal ze života. Za to by dal cokoliv. Jen kdyby se dokázal osvobodit. Jen kdyby znovu ucítil žár toho ohně. Ještě jednou. A v tom zavolá Ava.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženská, pro kterou bych vraždil. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Terva
02.01.2024 5 z 5

„Uvažuju, kolika různejma způsobama
jsem si zvoral život. Jak rád bych
začal znova s čistým štítem
a dostal se z toho otupělýho,
nudnýho pekla, který teď zažívám“.

Netuším, zda Robert Rodriguez a Frank Miller měli v plánu natočit další filmy z této komiksové série. Pravdou je, že „Ženská, pro kterou bych vraždil“ neměla tak obrovský úspěch, jako její předchůdce „Město hříchu“. Mě se líbí oba filmy. Komiksové „Drsný sbohem“ je také perfektní, a skoro přesně jej také kopíruje i filmové zpracování „Město hříchu“. Jak je na tom druhá kniha v této sérii „Ženská, pro kterou bych vraždil“ jsem zjišťoval právě teď.

Citát: V Sin City neurazíte ani dva bloky, abyste nenarazili na nějakou hospodu.

Jedna věc, která vás asi napadne hned na začátku, je změna osazenstva. Místo Marva tu máme Dwighta a místo Golgi je tu Ava. Ale když kouknete hlouběji, zjistíte, že vlastně Marv může za tu hlášku, která dala celému příběhu název. (Hele, kámo, nechci strkat nos do věcí, do kterejch mi nic není, ale tohle je ženská, pro kterou bych vraždil) Jinak vše kolem zůstává stejný, odporný město, zkorumpovaní policajti, krásné ženy, sexuální choutky a další drsný hrdina. Ten tak trochu zneužije Marva. Co to kecám, prý trochu, on ho zneužije hodně.

Citát: K čemu by bylo bejt v Sin City poldou, kdy sis při tom trochu neužil.

O násilné scény v tomto komiksu není rozhodně nouze. Ale záhy zjistíte, že ne všechno je takové, jak to vypadá. Násilné otočení děje je milé, překvapivé a málo očekávané. A to je dobře, protože jinak by to bylo moc monotonní. A to čtenář nechce. Změna je život, i když zde to spíš znamená smrt. A tak Dwight musí prokázat jistou laskavost, aby se hra mohla dohrát. Ocitl se v situaci, která rozhodne o celém příběhu. A musím říci, že to bylo opět mrazivé. Ale on to snad zvládne. Musí toho ještě hodně vykonat.

Citát: Prokaž nám oběma laskavost a nehýbej se, pokud se mi nepodaří vystřelit ti mozek z hlavy.

Jsem rád za Marva. Myslím, že Dwight by si bez něj skoro ani neškrt. Je tu i nádherná deja-vu scénka z první knihy, akorát z jiného úhlu pohledu. To se fakt povedlo. Zazní tu i jméno Goldie, ach, proč zrovna ty, Goldie? Ale zpět k Avě. Dwight a Ava jsou zvláštní dvojice a jejich extempore nás provází celým příběhem. Sluduju jejich osudy, užívám si krásnou černou kresbu a leju do sebe jedno pivo za druhým. A nakonec jsem rád za konec. Propukla panika, lidi křičeli, samopaly rachotili, rozpoutalo se Peklo. Inu běžný den v Sin City. Byla to fakt super jízda.

Citát: . . . blbče, šest výstřelů, a ani jeden do hlavy . . .

Obscurus
01.09.2023 5 z 5

So ženami je to ťažké, ale bez nich ešte ťažšie... Toto mi znelo hlavou počas celého čítania. Lstivosť, hnus a opantanie som si vedel živo predstaviť a neskutočne ma to vnútri dralo a poháňalo čítať na jeden nádych až do konca, lebo som vedel, že kým nedôjde k slastnému záveru, kde sa to uzavrie, nebudem mať pokoj na duši.
Tento diel som si užil ešte o kúsok viac než ten prvý. A keď tomu sekunduje sychravé počasie za oknom a Noir dark jazz playlist, je to neskutočne hutná drsná jazda.


Profesorskey
11.06.2023 4 z 5

To je ta moc žen v životě muže. Jsou hybatelem tužeb. Jsou nevyřčenými motivy, které nás vedou k cílům. Jsou naší spásou. I zkázou. Záleží, na kterou narazíte. A sakra, při čtení tohoto uměleckého díla, a že tam toho čtení je o dost víc než v předešlém díle, si to uvědomíte. Trochu slabší než předchozí díl s Marvem, ale přesto libová černobílá parádička.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

V Sin City neurazíte ani dva bloky, abyste nenarazili na nějakou hospodu.


Dostat se tomu na kloub by nemělo být těžký. Stačí obyčejný násilný vniknutí, za který je, pokud mě chytěj, až pět let natvrdo.


Prokaž nám oběma laskavost a nehýbej se, pokud se mi nepodaří vystřelit ti mozek z hlavy.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Ženská, pro kterou bych vraždil v seznamech

v Přečtených285x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených11x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x