Batman: Rok jedna přehled
Rok jedna sleduje příchod Bruce Waynea do Gothamu, kde si pomalu začíná uvědomovat, že stát se postrachem zločinců nebude zase tak snadné. Zároveň s ním přijíždí i čerstvě ženatý poručík Gordon, který vstupuje do policejního sboru a zjišťuje, že poctivý polda to v něm nebude mít snadné. Temný a syrový příběh patří spíš do kategorie „detektivka drsné školy“ než superhrdinský komiks. I v podání malíře Davida Mazzucchelliho je Gotham spíše „do špíny zamilované velkoměsto“ než gotický lunapark známý z filmů. U knihy je množství bonusů, včetně původních náčrtků, scénářů a minikomiksů!... celý text
Originální název: Batman: Year One, 1988
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman: Rok jedna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 34 komentářůSouvisející novinky - Batman: Rok jedna (0)
Kniha Batman: Rok jedna v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 323x |
| ve Čtenářské výzvě | 14x |
| v Doporučených | 16x |
| v Mé knihovně | 144x |
| v Chystám se číst | 34x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Frank Miller také napsal(a)
| 2014 | Kurva velký Sin City |
| 2007 | Batman: Rok jedna |
| 2005 | Drsný sbohem |
| 2012 | Batman: Návrat temného rytíře |
| 2005 | 300 |

97 %
77 %

I po letech je to to nejlepší, co bylo v tomto žánru vytvořeno. Kniha ukazuje jak se z bohatého playboye stává Temný rytíř. Vidíme jeho frustraci a odhodlání. Stejně tak je do detailu propracovaná postava Jima Gordona.
Kresba je minimalistická a neskutečně atmosférická, dokonale podtrhuje Millerův scénář