Batman: Rok jedna přehled

Frank Miller

Rok jedna sleduje příchod Bruce Waynea do Gothamu, kde si pomalu začíná uvědomovat, že stát se postrachem zločinců nebude zase tak snadné. Zároveň s ním přijíždí i čerstvě ženatý poručík Gordon, který vstupuje do policejního sboru a zjišťuje, že poctivý polda to v něm nebude mít snadné. Temný a syrový příběh patří spíš do kategorie „detektivka drsné školy“ než superhrdinský komiks. I v podání malíře Davida Mazzucchelliho je Gotham spíše „do špíny zamilované velkoměsto“ než gotický lunapark známý z filmů. U knihy je množství bonusů, včetně původních náčrtků, scénářů a minikomiksů!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2007 , Crew
Originální název: Batman: Year One, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman: Rok jedna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mitsucz
16.06.2025

I po letech je to to nejlepší, co bylo v tomto žánru vytvořeno. Kniha ukazuje jak se z bohatého playboye stává Temný rytíř. Vidíme jeho frustraci a odhodlání. Stejně tak je do detailu propracovaná postava Jima Gordona.
Kresba je minimalistická a neskutečně atmosférická, dokonale podtrhuje Millerův scénář

všech 34 komentářů

Související novinky - Batman: Rok jedna (0)

Kniha Batman: Rok jedna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně144x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Frank Miller také napsal(a)

Frank Miller
americká, 1957