Podepsána Charlotte přehled

Podepsána Charlotte https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405810/mid_podepsana-charlotte-f19-405810.jpg 4 50 50

Sestry naděje série

1. díl >

Co se stane, když Emílie, která žije v Lyonu na sklonku 19. stol., najde v pokoji balíček dopisů, pod nimiž je podepsána Charlotte, dívka žijící za Francouzské revoluce? Historický román pro dospívající čtenáře, reflektující otázky víry i lidskosti napříč staletími. První díl ze série.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podepsána Charlotte. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Matematicka
13.03.2021 4 z 5

Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách, které se v knize prolínají. Na obou rovinách nechybí problematika vztahů mezi sourozenci, přáteli, dospívajícími dětmi a rodiči, ale i prvních rodících se vztahů dívek a mladých mužů, vždy podaná velice životně a citlivě. Zároveň se tu nenásilnou formou dozvídáme o historické epoše Velké francouzské revoluce a především o pronásledování katolické církve v této době. Ano, autorka se na události dívá z katolického pohledu, ale myslím, že ho přiznává zcela otevřeně. Kniha může být cenná i v tom, že v ní některé postavy otevřeně uvažují o své víře či nevíře - někomu to dá možná víc, než dlouhá teologická pojednání.
Kniha vás udrží v napětí od začátku až do konce. Autorce bych vytkla jen to, že někdy je napětí a zvratů v ději až příliš a děj tak běží velice rychle kupředu. Daří se jí ale vtáhnout čtenáře jak do problematiky Velké francouzské revoluce, tak do běžných starostí francouzské dívky na konci 19. století. Kromě napínavého děje nabízí i možnost k zamyšlení. Knihu lze tedy doporučit především všem dívkám a ženám – věřím, že každá si v ní může najít to své.

Siladril
07.01.2021 5 z 5

Moc skvělá knížka.


Elka252
18.04.2020 3 z 5

Velice pěkná kniha. Nechyběla romantika ani prolínání dvou časovích os a to vše protlané detektivní zápletkou a smrtí otce hlavní hrdinky. Kniha nebyla nejlepší - neurazila ale přes to se těším na další díly které mi kamarádka vřele doporučila!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

K následování Krista se člověk nerozhodne proto, že nemůže dělat nic lepšího, ale proto, že je přesvědčen, že je to ta nejlepší volba.


Kniha Podepsána Charlotte v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených7x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x