Hra s vonným dýmem přehled

Hra s vonným dýmem https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234804/mid_hra-s-vonnym-dymem-234804.jpg 4 38 38

Sano Ičiró série

< 16. díl >

Píše se rok 1703. Japonské město Edo téměř srovná se zemí strašlivé zemětřesení. Na pozadí skutečné historické události se rozvíjí příběh o vraždě, vášni a nejpodivuhodnějším případu, jaký kdy šógunův komoří Sano Ičiró musel objasnit. Ve zříceném domě jsou nalezeny tři ženy. O život přišly při módní hře, kdy se hráči podle vůně dýmu snaží určit, jaké látky vonná kuřidla obsahují. Jen v nich obvykle nebývá přimíchán jed… Sano už se ve svém novém úřadu vyšetřováním zločinů nezabývá, ale urozený a mocný otec dvou zavražděných mladých žen jej dotlačí do situace, kdy nemá na vybranou... Buď vypátrá vraha, nebo bude mít na svědomí šógunovu smrt. Podezřelých je mnoho, ale ještě víc je snad tajemství. Každý má co skrývat. Čtenáři se tedy mohou těšit nejen na pořádnou porci napětí a neskutečné dějové zvraty, ale i na staré známé. Sanův přítel Hirata se zaplete s duchem dávného bojovníka a věčný nepřítel Janagisawa se vynoří ze zapomnění s nejdrzejším tahem své kariéry…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Incense Game , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra s vonným dýmem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

m_martina
08.07.2021 4 z 5

Je docela škoda, že Laura Joh Rowland napsala 18 knih se svým Sano Ičiró, protože je těžké, aby si po celou dobu udržela stejně vysokou laťku. A méně někdy znamená více. Tento případ patří zase k těm, které se mi líbily méně. A těch je v této řadě většina. Už mi zbývají jen dvě knihy, tak se pustím do předposlední.

Sakura263
26.03.2021

Zajímavý příběh, zajímavé rozzuzlení :) těším se na další jeho detektivní zápletky :)


Carmen13
12.07.2018 4 z 5

Tento příběh je zásadní hlavně pro komořího Janagisawu... a pro Hiratu vlastně taky, protože jak jednoho, tak druhého budou důsledky jejich rozhodnutí z tohoto dílu provázet až do smrti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hra s vonným dýmem v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených68x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit11x