Rytíři Templu přehled

Rytíři Templu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406459/bmid_rytiri-templu-n8G-406459.jpg 5 11 11

Vzestup a pád řádu templářů Známý britský historik Dan Jones mapuje několik staletí dlouhou historii slavného mnišského řádu, který přesáhl hranice středověké Evropy, a zbavuje ho nálepky sekty zahalené rouškou tajemství, jež se pohybovala na okraji raně středověkého křesťanství a spojovala okultismus s nezměrnou touhou po moci a světském vlivu. Jeho vyprávění má rychlý spád, používá moderní a přístupný jazyk, v knize najdeme barvité líčení bitev i vtipné historky. Přes nesporně historický a středověký námět knihy se mu podařilo najít v osudech řádu a jeho hlavních představitelů i paralely k současnému kulturnímu a politickému dění. Například zánik řádu přičítá propracované anti-templářské propagandě, která používala i institut tzv. fake-news.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Templars: The Rise and Spectacular Fall of God's Holy Warriors , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rytíři Templu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

jprst
09.05.2022 5 z 5

Vydařená publikace o historii templářského řádu, jejímž výrazným kladem je i skutečnost, že autor v ní předvádí, jak se dá historie podat dostatečně poutavě a čtivě. A jen na okraj: Ač jsa jinak skrblík, peněz za tuto knihu rozhodně nelituji.

Dejf_ano
14.09.2020 5 z 5

Fakticka kniha, ktera velmi ctivou formou zachycuje dejiny radu Templaru. Okolnosti jejich konce a obecne pletichy v politice jsou i dnes stale aktualni.


KAREL6725
19.01.2020 5 z 5

Ze všech knih , které mám o templářích a křižových vypravách tak Rytíři Templu je nejlíp napsanou knihou o templářích. Fakta a historie popsaná velice poutavým stylem. Ani chvíli jsem se u knihy nenudil. Za mě plný počet hvězd. Doporučuji všem co se zajímají o historii a templaře. Čte se to jak napinávý historický román. Spokojenost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rytíři Templu v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit9x