Hlídka na konci vesmíru přehled

Hlídka na konci vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495693/bmid_hlidka-na-konci-vesmiru-gSg-495693.jpg 4 179 179

Rozhraní série

1. díl >

Provinilce ve svých řadách posílá Legie střežit Rozhraní – okraj vesmíru – před nepřítelem, který už dvakrát téměř vyhladil lidstvo. Vojáci z Hlídky mají na kontě nejrůznější přečiny, od úplně banálních až po únos či vzpouru. Teď ovšem Rozhraní začalo kolabovat a požírá všechno, co mu stojí v cestě. Zarazit to mohou právě jen hlídkaři. Adequin Rakeová velí hvězdnému korábu jménem Argus. Nedostává se jí výbavy, vysílačky tu fungují mizerně, nemá k dispozici nic kromě vojáků, které nikde jinde nechtěli. A jejím esem v rukávu má být Cavalon Mercer – génius a kretén, následník trůnu vyhnaný do exilu za to, že vyhodil do povětří genetickou továrnu svého děda. Prý k tomu měl „své důvody“. Adequin ovšem ví, že právě oni jsou poslední nadějí lidstva.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

The Last Watch , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlídka na konci vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

dia.riedl
03.04.2024 3 z 5

Je to dobrá kniha, u čtení jsem se bavila. Zásadní problém, který s knihou mám, je délka. V druhé polovině mi už upřímně docházel dech.
Příběh stojí hlavně na postavách, které jsou za mě skvěle vykreslené a uvěřitelné. Nejvíc jsem si zamilovala Rakeovou, ta sakra věděla co dělá, zajímala by mě i její minulost, a Griffitha. A samozřejmě i Cavalona, Mesu nebo Jackina.
Technické a fyzikální prvky šly často mimo mě a upřímně se autorka ani nezdržovala nějakým vysvětlováním, jak co funguje a proč. Prostě to tak je.

Akční scény byly fajn, ale příběh celkově byl takový vlastně monotónní.

Awča
08.03.2024 5 z 5

Parádní sci-fi.
Nápad s Rozhraním a jeho (ne)stabilitou mě moc bavil.
Člověk má vždy tendence fandit odpadlíkům, a tady jich byla plná vesmírná loď.
Těšily mě vtipné hlášky, akce, nápady. Občas byl ale děj rozvláčný a ztrácel dech.
Líbilo se mi, že je hlavní hrdinkou žena, Adequin, i když Cavalon jí zdatně sekunduje. Mít tak rozhodnost Adequin a znalosti a vtip Cavalona :-)
Teším se na další díl.


tomas0851
29.01.2024 5 z 5

Do prázdna, to byla jízda...
Příjemné, velmi příjemné překvapení.
Hlídka na konci vesmíru je parádní sci-fi román, resp. prvotina, americké autorky.
Vstupujeme do světa tisíce let po vyhlazovací,staletí trvající, válce lidí a viatorů. A jak jinak. I přes technologickou převahu viatorů, jejich mutagen sterilizující lidstvo, se povedlo lidem vyhrát.
Ale za jakou cenu? Miliardy mrtvých.
Ale to asi jediné klišé celé knihy.
Seznamujeme se s Cavalonem Mercerem,který byl za trest poslán na hlídkovou hvězdnou loď Argus pod vedením kapitánky Adequin Rakeové. Argus visí na konci známého vesmíru, na Rozhraní, a střeží tuto hranici před návratem viatorů. Jenže......
Jenže nic není jak vypadá. Sledujeme nečekané chování Rozhraní. Sledujeme slepou víru v rozkazy Legie, které ale nepřichází. Sledujeme znovusetkání s vyhlazenými viatory. Sledujeme...
Kniha je velmi dobře čtivá. Děj má spád. Je napínavý. Nemá nouzi o překvapení a zajímavé zvraty. Nečekaný vývoj děje, ale i nahození linky pro druhy díl. Autorka používá netradiční jména, vojenské hodnosti, ale dají se bohudík lehce vstřebat. Ani žádných výrazných chyb jsem si nevšiml. Co cením, tak že autorka nás postupně do svého světa uvádí a jeho vznik nám postupně dokresluje.
Kniha si určitě zaslouží pozornost nejen sci-fi fanoušků, ale i milovníků hezkých příběhů.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hlídka na konci vesmíru v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených230x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených12x
v Knihotéce181x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech1x