Impérium přehled

Impérium https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357184/bmid_imperium-R3h-357184.jpg 4 82 82

Římská trilogie série

1. díl >

Starý Rím, mesto slávy postavené na brehu rieky nerestí, sa hemží ambicióznymi a neľútostnými mužmi. Ani jeden z nich sa však nevyrovná Marcovi Cicerovi. Mladý postupujúci právnik, ktorého na ceste za politickou kariérou podporuje rafinovaná manželka, sa rozhodne staviť všetko na jedinú kartu v najdramatickejšom zákulisnom boji všetkých čias. Ak vyhrá, dosiahne neobmedzenú moc nad Rímom. Ak prehrá, je navždy stratený.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Imperium: A Novel of Ancient Rome , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Impérium. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Lolila
21.05.2024 5 z 5

Čítala som rozsiahlu Rímsku ságu od Colleen McCullough, ktorá bola výborne a hlavne dosť podrobne napísaná. Cicero mal v nej samozrejme svoje miesto. Aj preto som bola zvedavá ako sa s udalosťami v tejto dobe stotožní iný spisovateľ. Robert Harris sa zameral na Cicera, ktorého život, jeho rast na rímskom spoločenskom a politickom rebríčku opisuje prostredníctvom pamätí jeho otroka. Dej sa odohráva hlavne na rečníckych pódiách, keďže Cicero bol hlavne právnik. Ale bolo to pútavé a uveriteľné čítanie. :-) Takže sa pustím do ďalšej časti.

Paulika419
01.04.2024 4 z 5

Po knize jsem sáhla z důvodu,že se jedná o román. Cicero rozhodně zabodoval v kauze Verra ,kdy na základě svědků z Sicilie usvědčil korupčníka,vyděrače a vraha.To mě rozhodně zaujalo.Ovšem další polovina knihy se zaobírala více méně politickými intrikami a jak upevnit postavení té doby.Rozhodně chybělo více z osobního života Cicera a jeho přátel.Pompeius,Caesar a Crasus jsou zdokumentováni,jako karierní rivalové ale ze soukromého života či charakterů jednotlivých postav románu se místo nenašlo.Například Spartakovo povstání šlo úplně stranou a v podstatě skoro nestálo za zmínku.Tak trochu to vidím,jako opis z archivu.Trochu váhám jestli mám pokračovat další knihou.


KatarínaK.
08.02.2023 5 z 5

Historické romány miluji, a ty které se opírají věrně o skutečná fakta ještě více. Životní příběh Marca Tullia Cicerona je panem Harrisem podaný velmi poutavě. Přesto,že je to skoro samá politika. Já osobně by jsem nikdy nemohla být právníkem, a už vůbec ne politikem. Lidé, kteří tuto profesi vykonávají musí mít hroší kůži. I když původní úmysl je na počátku upřímný,čestný, než se dojde k cíli, jen málokdy je to bez jeho pošpinění a pokřivení. Tolik intrik, úplatkařství, lží a úskoků bych nedala.
A tak ani nevím, zda se těmto osobám, které ne vždy se chovají nezištně, jako i Cicero, vůbec obdivovat. Když už, tak za jejich neskutečnou píli, vytrvalost, odhodlanost a ctižádost. P.S. Netušila jsem, že Julius Caesar byl takový....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Impérium v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených13x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x