Revír bez hranic přehled

Revír bez hranic https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370848/bmid_revir-bez-hranic-EZU-370848.png 4 48 48

Přepracované a rozšířené vydání ilustrace, obálku a vazbu navrhl Zdeněk Burian, graficky upravil Miloslav Torn, 64 stran hlubotiskových příloh. Dobrodružně motivované lovecké povídky,odrážejí především autorovy zkušenosti nabyté v lesích Karelie, sibiřské tajze, v turkmenských a kazachstánských stepích Sovětského svazu. Detailní popisy lovu různých druhů zvěře (od ptáků a ryb až po kance, vlka, rysa, losa, medvěda či tygra) jsou v nich doprovázeny lyrickými popisy přírody v různých ročních obdobích i poukazy na potřebu její ochrany. Jsou základní dějovou osu jednoduše komponovaných románů, situovaných většinou opět do Karelie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Revír bez hranic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Antoramix
19.04.2024 4 z 5

Když člověk čte 5 knih najednou, tak to trochu trvá, ale nakonec s radostí dočteno. Krásné čtení o lovech a přírodě. Luskač tu vystupuje jako neohrožený lovec, co skolí vše, co mručí, mňouká, vyje, plave a dokonce i mluví. Nepsal jsem tohle už někdy náhodou ? Ano. Pro mě trochu zklamání z první poloviny, kdy to je vlastně kniha Zelený ráj a některé příběhy byly i v knize Lovci veliké země. Takže jsem bohužel něco četl už potřetí. Druhá polovina o dobrodružstvích ze Střední Asie, či Kavkazu byla pro mě novinkou a to velmi poutavou. Když opomeneme ty prosovětské texty, kde je opěvována i Leninova lidskost a přínos bolševismu, tak Luskač nikdy nezklame. Pro milovníky přírody jasná volba.

callowsick
28.06.2023 2 z 5

Dočetl jsem knihu až do konce, což je důkaz o tom, že není špatná.

Bavilo mě číst mezi řádky, kdy autor například popisuje, že kalíšek vodečky k lovecké výpravě zkratka patří - vybavil se mi Svéráz národního lovu.

Málo uvěřitelné jsou rozhovory vedené mezi lovci květnatou až krasomluvnou řečí a docela otravné pak politické vsuvky o pomstách kulaků a prosperitě kolchozů.

Poslední oříšek je zvládnout mentalitu lovce, který musí zastřelit, co vidí. Při popisu lovu kachen, kdy každý ze střelců zabije desítky zvířat, člověka napadá, jestli to bylo nutné ale to je uz jiné téma.

Podobná, ovšem pro mě lepší kniha je Lovcem v tajze.


a304
23.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Lovecká kuchařka: jak ulovit medvěda a jinou divokou zvěř uprostřed divočiny. Vžila jsem se snadno, ale tolika dobrodružství bych neustála asi ani v mládí. Ale kdo ví, třeba změna okolností a nutnost by rozproudila ve mně lenivou krev...
Moc se mi líbily ilustrace. V DK jsem si ještě rozklikla Buriána a kochala se nad jeho neuvěřitelnou fantazií, zručností, znalostmi, Knihy v bazaru můžete snadno prohlížet, zvětšovat a samozřejmě se jich ujmout a přijmout je za své a dobře o ně pečovat, Mnoho radosti vás s nimi nemine. Přesvědčte se.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Revír bez hranic v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x